DOLAR 34,0004 -0.19%
EURO 38,0601 0.39%
ALTIN 2.829,160,95
BITCOIN 21606284.82828%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

OceanGate denizaltısında ölen Fransız Nargeoletin ailesi 50 milyon dolarlık tazminat davası açtı | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • OceanGate denizaltısında ölen Fransız Nargeoletin ailesi 50 milyon dolarlık tazminat davası açtı | Dış Haberler
16 okunma

OceanGate denizaltısında ölen Fransız Nargeoletin ailesi 50 milyon dolarlık tazminat davası açtı | Dış Haberler

Titanik gemisinin enkazına seferi sırasında patlayan Amerikalı OceanGate şirketine ait denizaltıda hayatını kaybeden 5 kişiden biri olan Fransız Paul-Henri Nargeolet'in ailesi, şirkete 50 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

ABONE OL
Ağustos 8, 2024 10:46
OceanGate denizaltısında ölen Fransız Nargeoletin ailesi 50 milyon dolarlık tazminat davası açtı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haziran 2023’te Atlantik Okyanusu’ndaki Titanik gemisi enkazına yapılan turistik bir gezi sırasında denizaltıda yaşanan faciada 5 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, Fransız denizaltı pilotu Paul-Henri Nargeolet’in ailesi, OceanGate şirketini “ihmalle” suçladı. Bu iddia, yerel medyada yayımlanan haberlerde yer aldı.

Nargeolet ailesinin avukatı Matt Shaffer, OceanGate’in kurucu ortağı ve geziyi düzenleyen Stockton Rush’un, “hem kendisinin hem de başkalarının farkında olduğu tehlikeler konusunda mürettebat ve yolculara karşı dürüst davranmadığını” öne sürdü.

OceanGate denizaltısında hayatını kaybeden Nargeolet’in ailesi, şirket aleyhine 50 milyon dolarlık tazminat davası açtı. Bu dava, OceanGate’in denizaltı güvenliği konusunda ihmalini ve acil durum önlemlerinin eksikliğini sorgulamaktadır.

OceanGate’e ait olan, yaklaşık 6,5 metre uzunluğundaki Titan denizaltısı, 18 Haziran 2023 tarihinde Titanik’in enkazını incelemek üzere Atlantik Okyanusu’na dalmıştı.

Ancak dalış sırasında Titan denizaltısı, patlayarak batmış ve içinde bulunan 5 kişi hayatını kaybetmişti. Bu olay, derin deniz keşiflerinin güvenliği konusunda ciddi endişeleri gündeme getirdi.

Kaza sonucunda, havacılık sektöründe hizmet veren Action Aviation’ın sahibi İngiliz milyarder Hamish Harding, Pakistanlı iş insanı Şahzada Davud ve oğlu Süleyman Davud, denizaltının sahibi OceanGate şirketinin kurucusu ve CEO’su Stockton Rush ve Fransız denizaltı pilotu Paul-Henri Nargeolet hayatını kaybetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP