DOLAR 34,2888 0.15%
EURO 37,1868 0.05%
ALTIN 3.003,52-0,26
BITCOIN 23348641.30088%
İstanbul
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

15:48

İKİNDİYE KALAN SÜRE

O bölgede arsası olanlar yaşadı!
10 okunma

O bölgede arsası olanlar yaşadı!

ABONE OL
Ekim 25, 2024 08:35
O bölgede arsası olanlar yaşadı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Marmara Otoyolu projesinin bir parçası olarak, 3. Boğaz Köprüsü’nü de içeren Nakkaş-Başakşehir kesimi inşaat çalışmaları nedeniyle bazı taşınmazlar Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acil kamulaştırılacak.

Kamulaştırma kararı alınan alanlar İstanbul’un Çatalca, Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinde yer alıyor. Milliyet’te yer alan bir habere göre, yeni yol Habibler’den başlıyor, Fenertepe ve Başakşehir çıkışlarını etkileyecek, Ispartakule çıkışı ile yoğun konut stoğu bulunan bir bölgeden geçecek ve nispeten Hadımköy çıkışı ile de o bölgedeki sanayi ve lojistik alanlarını etkileyecek. Bu yol önemli bir alternatif güzergah olacak.

O bölgede arsası olanlar yaşadı!

BÖLGEDEKİ FİYATLARI ARTIRACAK MI?

Ulaşımın kolaylaşması bölgede arsa, arazi ve ev fiyatlarının artmasına yol açabilir. Ancak uzmanlar, imar durumu kesinleşmiş, bağımsız ve kamulaştırma bölgeleri dışında kalan arazilere yatırım yapılabileceğini belirtiyor.

“PROJE İSTANBUL’UN TRAFİK SORUNUNU AZALTACAK”

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Önemli ve Global Projeler başlığı altında yaptığı açıklamada, projenin İstanbul’un trafik sorununu azaltacağı vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Proje ile; Halkalı, Başakşehir, Kayaşehir, Kayabaşı ve Bahçeşehir yerleşim yerlerinin ulaşım problemlerinin çözülmesi, Çam ve Sakura Şehir Hastanesine ulaşımın kolaylaştırılması, Kanal İstanbul Projesi gerçekleştirildikten sonra geçişin batısında kalacak yerleşim yerlerine ulaşım imkanı sağlanması, ülkemizin en büyük metropolü olan İstanbul’da trafik yoğunluğunun azaltılması, can ve mal güvenliği ile seyahat konforunun artırılması, akaryakıt ve zaman tasarrufu sağlanması hedeflenmektedir.

Haberler.com / Abdurrahman Yazıcı – Emlak

Karayolları Genel Müdürlüğü İstanbul Marmara Ekonomi trafik Finans Emlak

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP