DOLAR 34,1126 0.27%
EURO 38,1044 0.11%
ALTIN 2.867,031,35
BITCOIN 21678551.91681%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Nouman Ali Khan, Marmara Üniversitesi’nde okurlarıyla buluştu
13 okunma

Nouman Ali Khan, Marmara Üniversitesi’nde okurlarıyla buluştu

ABONE OL
Ağustos 21, 2024 08:49
Nouman Ali Khan, Marmara Üniversitesi’nde okurlarıyla buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’li Pakistan asıllı vaiz ve yazar Nouman Ali Khan, İstanbul’daki Marmara Üniversitesi’nde bir etkinlikle hayranlarıyla buluştu.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin Prof. Dr. Raşit Küçük Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Türk ve yabancı öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye’de bir aydır bulunduğunu belirten Khan, ülkenin dünyanın dört bir yanından Müslümanları bir araya getirmek için heyecan verici bir yer olduğunu söyledi.

Khan, çalışmalarının motivasyonunun Kur’an-ı Kerim olduğunu vurguladı ve bir şeyi öğrenmenin en iyi yolunun onu başkalarına öğretebilmekten geçtiğini belirtti.

Etkinlik sonrası Anadolu Ajansı muhabirine konuşan Khan, Türkiye’de yoğun ilgi görmesinden mutluluk duyduğunu dile getirdi: “Hem şaşırdım hem de çok gurur duydum. Türkiye’ye geldiğimde ben de çok şey öğreniyorum. Umarım bu konuşmalar herkese faydalı oluyor.” dedi.

Filistin’de yaşanan saldırılara karşı sorumluluk alınması gerektiğini vurgulayan Khan şunları söyledi:

“Dünya, İsrail gerçeğiyle hiç olmadığı kadar yüzleşmişti. Müslüman olmayanlar bile bu propaganda makinesinin farkına vardı. Gelecek yıllarda bu yaşananların, İsrail’in dünyadaki çalışma şekli üzerinde politik ve ticari bir etkisi olacağına inanıyorum. Bir Amerikalı olarak, ilk defa ve beklemediğim bir şekilde, Müslüman olmayan Amerikalıların bu kadar karşıt argüman ortaya koyduğunu görüyorum. Daha önce hiç beklemediğimiz sınıflardan da tepki geliyor. Elit aileler, üniversiteler ve hatta muhafazakar Hristiyanlar bile İsrail’e karşı sesini yükseltiyor.”

Khan, Müslümanların Filistin’e destek için öncelikle boykota devam etmeleri gerektiğini vurgulayarak şunları ekledi: “Farklı şekillerde karşı koyulabilir. İkinci olarak, eğitim çok önemli. Her fırsatta akıllıca konuşabilmek için kendimizi bu konuda eğitmeliyiz. Bilinçlenmeliyiz. Meşru olan örgütleri desteklemeli ve finansal destek sağlamalıyız.” dedi.

Yaklaşık iki saat süren etkinliğin ardından Khan, kitaplarını okuyucular için imzaladı.

Nouman Ali Khan Kimdir?

Nouman Ali Khan, 4 Mayıs 1978’de Doğu Almanya’da Pakistanlı bir Pencap ailesinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Okul öncesi yıllarını Doğu Berlin’de geçirdi.

Khan, Nassau Community College’da bir süre Arapça eğitmenliği yaptıktan sonra, Bayyinah Arapça ve Kur’an Çalışmaları Enstitüsü’nü kurdu.

Khan, 7 yıl boyunca ABD çapında 10.000’den fazla öğrenciye çeşitli merkezlerde standart modern Arapça ve klasik Arapça dersleri verdi.

Ürdün Kraliyet İslam Stratejik Çalışmalar Merkezi, Khan’ı “Dünyanın En Etkili 500 Müslümanı” arasında gösterdi.

Khan, şu anda Enstitünün “Klasik Arapça’nın Temelleri” ve “Kutsal Kelam” da dahil olmak üzere bazı derslerinin ana okutmanlığını yapıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Marmara Üniversitesi Filistin Pakistan Türkiye Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP