DOLAR 34,2866 0.01%
EURO 37,5112 -0.01%
ALTIN 2.918,10-0,33
BITCOIN 2151741-0.29735%
İstanbul
19°

KAPALI

05:43

SABAHA KALAN SÜRE

Niğde 4. Gastronomi Festivali Başladı
5 okunma

Niğde 4. Gastronomi Festivali Başladı

ABONE OL
Ekim 12, 2024 07:47
Niğde 4. Gastronomi Festivali Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Niğde’nin tarihine ve kültürüne ışık tutan “4. Gastronomi Festivali”, Valilik, Belediye Başkanlığı, Ömer Halisdemir Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve sivil toplum kuruluşlarının ortak çabalarıyla başladı.

Derbent Kavşağı’nda buluşan protokol üyeleri ve vatandaşlar, coşkulu bir şekilde festival alanına yürüdü.

Festivalin açılışına, Niğde Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin ve Niğde Belediyesi davul ritim kursiyerlerinin enerjik gösterileri eşlik etti.

Niğde Valisi Cahit Çelik, konuşmasında on bin yıllık tarihiyle Niğde’nin önemli bir kent olduğunu vurguladı. Çelik, Niğde’nin coğrafi konumu nedeniyle farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığını ve bu durumun zengin bir gastronomi kültürüne yol açtığını belirtti.

“Şu an coğrafi işaret alan 6 ürünümüz var, bunlardan ikisi de Bor söğürmesi ve Niğde tavası,” diyen Vali Çelik, “Coğrafi işaret alabilecek 40’a yakın yemek türümüzün olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirim. Ticaret Odası Başkanlığımızın da desteğiyle Niğde’yi gastronomi alanında Türkiye’nin önemli illerinden biri haline getirmek için çalışacağız,” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise festivalle Niğde’nin gastronomisini, tarihini ve kültürel değerlerini dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini ifade etti.

Özdemir, festival alanında 250’den fazla çadırın kurulduğunu belirterek, “Bu organizasyonun bütçesinin neredeyse tamamı katılan esnafımız tarafından karşılanıyor. Şehrimizde 9 gün sürecek bu festival, kamuya herhangi bir yük getirmeden gerçekleştiriliyor. Tüm esnaflarımıza teşekkür ederim,” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, festivalin açılışını yaparak kurdeleyi birlikte kestiler. Daha sonra kadın kooperatiflerinin stantlarını ve yöresel lezzetleri sunan stantları gezdiler ve vatandaşlara patates kızartması ikram ettiler.

19 Ekim Cumartesi günü sona erecek festivalde, akşam saatlerinde şarkıcı Tuğçe Kandemir konser verecek.

Kaynak: AA / Abdullah Özkul – Güncel

Belediye Başkanlığı Yerel Haberler Kültür Sanat Etkinlikler Gastronomi Festival Güncel Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.