DOLAR 34,0071 -0.17%
EURO 38,0743 0.4%
ALTIN 2.829,920,98
BITCOIN 21629235.01731%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Nevşehir Kültür Yolu Festivali’nde Balon Festivali Coşkusu
8 okunma

Nevşehir Kültür Yolu Festivali’nde Balon Festivali Coşkusu

ABONE OL
Ağustos 8, 2024 07:48
Nevşehir Kültür Yolu Festivali’nde Balon Festivali Coşkusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nevşehir Kültür Yolu Festivali, Kapadokya’nın büyüleyici manzarasına zemin hazırladı. Festivalin son dört gününde düzenlenen Balon Festivali, gökyüzünü adeta bir sanat galerisine dönüştürdü.

8-11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen festivale, 18 farklı ülkeden 40 balon katıldı. Göreme beldesindeki festival alanında, sabahın erken saatlerinde balonlar, ekibin titiz çalışmalarıyla gökyüzüne yükselmeye başladı.

Değişik renk ve şekillerdeki balonlar, Kapadokya’nın peribacaları ve doğal kaya oluşumlarının üzerinde süzülerek eşsiz bir manzara yarattı. Yerli ve yabancı turistler, bu görsel şöleni hayranlıkla izlediler.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, festivalin önemini vurgulayarak, Kapadokya’nın balonlarla olan ilişkisine değindi. 17 farklı ülkeden yaklaşık 35 balonu ağırladıklarını belirten Vali Fidan, balonlara binenlerin havadan eşsiz manzaralar izleyeceğini ve uçan balonları izleme deneyiminin de ayrı bir güzellik olduğunu söyledi.

Balon firması sahibi Halis Aydoğan ise bu yıl festivalin daha da heyecanlı geçtiğini ifade etti. Yurt dışından gelen 35 figürlü balon ile birlikte, yerli figürlü balonların da katılımıyla 40 balonu gökyüzünde uçurduklarını belirtti. Aydoğan, festivalin her yıl büyümeye devam ettiğini ve daha da gelişeceğini sözlerine ekledi.

Kapadokya Kültür Festivali çerçevesinde düzenlenen Balon Festivali, katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı. Gökyüzünde dans eden balonlar, Kapadokya’nın tarihini, doğasını ve kültürünü bir araya getiren görkemli bir manzara oluşturdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kapadokya Nevşehir Şölen Turizm Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.