DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2148952-1.10044%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

16:28

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Nevşehir Kültür Yolu Festivali Sona Erdi
5 okunma

Nevşehir Kültür Yolu Festivali Sona Erdi

ABONE OL
Ağustos 12, 2024 07:48
Nevşehir Kültür Yolu Festivali Sona Erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği “Nevşehir Kültür Yolu Festivali” perdesini indirdi.

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 7. durağı olan Nevşehir’de 3 Ağustos’ta başlayan festival renkli etkinliklerle sona erdi.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya’nın çeşitli noktalarında, festival kapsamında müzik dinletileri, sanat sergileri, atölye çalışmaları, söyleşiler, lezzet şölenleri ve figürlü sıcak hava balonlarının gösteri uçuşları gerçekleştirildi.

Festivalin son gününde Avanos’taki festival alanında çocukların bale ve drama gösterileriyle eğlenirken, langırt, okçuluk ve tırmanış etkinliklerine katıldıkları gözlemlendi.

Ürgüp’e bağlı Mustafapaşa köyündeki Oyuncak Bebek Müzesi’nde ziyaretçiler, bebek yapımı atölye çalışmalarına katılırken, Avanos’taki atölyelerde çanak yapımı deneyimi yaşadılar.

Sanatseverler Nevşehir Meryem Ana Kilisesi’nde Refik Anadol’un “Mercan Rüyaları” adlı dijital sanat eserini izlerken, Güray Müze’de Sabri Berkel’in resim sergisini gezdi.

Festivalin kapanış programında ise sanatçı Haluk Levent, Göreme’deki konser alanında müzikseverlerle buluştu ve unutulmaz şarkılarını seslendirdi.

Türkiye Kültür Yolu Festivali, 17-25 Ağustos tarihlerinde Erzurum’da devam edecek.

Bu yıl 16 şehirde düzenlenen festival, daha sonra Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, İstanbul, Diyarbakır, İzmir ve Antalya’da da gerçekleştirilecek.

Kapadokya Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP