DOLAR 34,2681 0.04%
EURO 37,4317 0.09%
ALTIN 2.924,550,26
BITCOIN 22483791.23479%
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

15:59

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Netanyahu: Acımasızca saldırmaya devam edeceğiz | Dış Haberler
12 okunma

Netanyahu: Acımasızca saldırmaya devam edeceğiz | Dış Haberler

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun, başkent Beyrut dahil olmak üzere tüm Lübnan'ı vurmaya devam edeceğini duyurdu. Netanyahu "Şunu açıkça belirtmek istiyorum; Lübnan'ın her yerinde, Beyrut'ta da Hizbullah'a acımasızca saldırmaya devam edeceğiz." dedi

ABONE OL
Ekim 15, 2024 07:46
Netanyahu: Acımasızca saldırmaya devam edeceğiz | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Başbakanı Netanyahu, Hayfa kentinin güneyinde bulunan Golani eğitim üssünü ziyaret etti. Üs, yakın zamanda Hizbullah’ın düzenlediği bir insansız hava aracı (İHA) saldırısına hedef olmuştu.

Ziyaret sırasında konuşan Başbakan Netanyahu, İsrail ordusunun Lübnan’da saldırılarına devam edeceğini vurguladı. “Hizbullah’a karşı, Lübnan’ın her yerinde, hatta Beyrut’ta bile acımasızca saldırmaya devam edeceğiz,” dedi.

DÜN YAŞANAN İHA SALDIRISI 4 ASKERİN HAYATINI KAYBETMESİNE NEDEN OLDU

İsrail ordusu, dün Golani eğitim üssüne düzenlenen İHA saldırısında 4 askerin öldüğünü ve 58 askerin de yaralandığını duyurdu. Yaralıların 7’si ağır durumda.

Hizbullah ise yaptığı açıklamada, Hayfa’nın güneyindeki Binyamina bölgesinde, İsrail ordusuna bağlı Golani Tugayı’nın eğitim üssüne İHA filosuyla saldırı düzenlediklerini belirtti. Saldırının Gazze’deki Filistin halkının direnişiyle dayanışma, Lübnan ve halkını savunma ve Beyrut’taki Basta ile Nuveyri mahallelerine düzenlenen saldırılara karşılık verme amacıyla yapıldığını ifade ettiler.

İSRAİL’İN LÜBNAN’DAKİ ŞİDDETLİ SALDIRILARINDA BİNLERCE KİŞİ ÖLDÜ

İsrail ordusu, 8 Ekim 2023’ten beri Hizbullah ile kontrollü çatışmalar yürütüyor. 23 Eylül’de Lübnan’ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023’ten bu yana 2 bin 309 kişi öldü, 10 bin 782 kişi yaralandı. Ölenlerin arasında 104 çocuk ve 194 kadın bulunuyor.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail ordusunun 27 Eylül’de Beyrut’a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldü.

Hizbullah, İsrail’e roket ve füzelerle karşılık veriyor. Saldırılar çoğunlukla İsrail ordusunun üslerini hedef alıyor. Bu saldırılarda önemli bir hasar rapor edilmedi.

İsrail bombardımanı nedeniyle Lübnan’da 100 binlerce kişi yerinden edildi. Ülkenin güneyinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ediyor. Lübnan hükümeti, yerinden edilen kişilerden 430 binden fazlasının Suriye’ye göç ettiğini açıkladı.

*Haberin görselleri AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP