DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2239389-0.63742%
İstanbul
23°

AÇIK

13:00

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Neşet Ertaş, Vefatının 12. Yılında Kırşehir’de Anıldı
8 okunma

Neşet Ertaş, Vefatının 12. Yılında Kırşehir’de Anıldı

ABONE OL
Eylül 26, 2024 09:51
Neşet Ertaş, Vefatının 12. Yılında Kırşehir’de Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırşehir’de, halk arasında “Bozkırın Tezenesi” olarak bilinen usta ozan Neşet Ertaş, vefatının 12. yılında anıldı. Anma töreni, Bağbaşı Mezarlığı’nda, Ertaş’ın mezarı başında düzenlendi.

Törende, kutsal kitap okunarak dua edildi. Ertaş’ın ailesi, protokol üyeleri ve sevenleri, ozanın kabrine karanfiller bıraktı.

Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş, törende yaptığı konuşmada, babalarının kendilerine bıraktığı en önemli mirasın öğretileri olduğunu vurguladı. Saygı, sevgi, hoşgörü ve Anadolu kültürünün Ertaş’ın mirası olduğuna dikkat çeken Hüseyin Ertaş, “Buraya senede birkaç kez gelebiliyoruz, devlet büyüklerimiz de bizimleyken, halkımız her zaman burada, dualarıyla bizimle. Atalarımızın bıraktığı güzel duyguları, bizim görevimiz gelecek nesillere aktarmak. Gelen herkese ailemiz adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Neşet Ertaş’ın yakın dostu ve onun hakkında kitap yazan sanatçı Bayram Bilge Tokel, Ertaş’a Allah’tan rahmet diledi. Tokel, “Vefat ile insanlar zamanla unutulur. Ancak, vefatından sonra eserleriyle gönüllerdeki yerini daha da güçlendiren, dünyada hak ettiği değeri daha iyi anlaşılan bir büyük ustanın kabri başındayız. Bu anlamlı günde ziyaret eden herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Neşet Ertaş’ın sadece saz ve söz ustası değil, aynı zamanda yaşam tarzıyla topluma mesajlar veren biri olduğunu belirtti. Ertaş’ın paylaşmayı, kardeşliği, dostluğu bilen, sazı ve sözüyle anlatan bir ozan olduğuna dikkat çeken Ekicioğlu, “Onun felsefesi gelecek nesiller için önemli bir yol haritası olacak. Gelecek kuşaklara, üstadın kültürünü hep birlikte aktaracağız. Çünkü o, sadece Kırşehir’in ozanı değil, dünyaya mal olmuş bir edebiyat kültürüdür.” dedi.

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ise, Kırşehir’in adının Neşet Ertaş ile çok daha fazla duyurulduğunu, Ertaş ve diğer ozanlar sayesinde kentin tanındığını söyledi.

Törene katılanlar, Neşet Ertaş’ın babası ve bozlak ustası Muharrem Ertaş’ın aynı mezarlıkta bulunan kabrini de ziyaret ederek dua okudular.

Yerel Haberler Kültür Sanat Neşet Ertaş Edebiyat Güncel Kültür Sanat Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP