DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2238167-0.31539%
İstanbul
23°

AÇIK

16:19

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Neşet Ertaş, 12. Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı
3 okunma

Neşet Ertaş, 12. Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

ABONE OL
Eylül 26, 2024 09:50
Neşet Ertaş, 12. Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırşehir’de “Bozkırın Tezenesi” olarak bilinen Türk halk müziği ustası Neşet Ertaş, vefatının 12. yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Anma törenine CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş, kız kardeşi Nadiye Ertuğrul ve Döndü Ertaş ile çok sayıda vatandaş katıldı. Ertaş’ın kabrine çiçekler bırakıldı ve dua edildi. Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş, babasının 12 yıl önce aramızdan ayrıldığını ve onun en büyük mirasının saygı, sevgi ve hoşgörü olduğunu vurguladı. Bu değerlerin sadece ailelerine değil, tüm Kırşehir’e, İç Anadolu’ya ve tüm ülkeye ait olduğunu belirtti. Saygının olmazsa olmaz olduğunu, herkesi sevmek zorunda olmamakla birlikte herkese saygı göstermenin gerektiğini söyledi. Sevginin kazandırdığını ve sevdiğimiz insanlara karşı hoşgörülü olmayı gerektirdiğini ifade eden Ertaş, hoşgörünün anlayışı, yani başka insanların farklı düşüncelerini kabul etmeyi sağladığını açıkladı. Herkesin aynı şeyi sevmediğini, bazı insanların kargadan, bazılarının bülbülden hoşlandığını örneklendirdi. Görevlerinin, atalarından miras kalan güzel duyguları gelecek nesillere aktarmak olduğunu vurguladı.

‘NEŞET USTAMIZ SADECE SAZ VE SÖZ USTASI DEĞİLDİ’

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise, 12 yıl önce kaybettikleri Neşet Ertaş’ın sadece saz ve söz ustası değil, bir felsefe ve yaşam tarzı olduğunu belirtti. Topluma verdiği mesajların yoksulluktan mutluluk çıkarmayı, paylaşmayı, kardeşliği ve dostluğu yaşam tarzı, sazı ve sözüyle anlatan bir ozan olduğunu ifade etti. Bu felsefenin ve yaşam tarzının, çocuklarının ve gelecek nesillerin hayatında önemli bir yol haritası olduğunu vurguladı. Ekicioğlu, çocuklarına ve gelecek kuşaklara Neşet Ertaş’ın kültürünü aktararak edebiyata, insanlığa, yaşama, doğaya ve çevreye nasıl bakılması gerektiğini öğreteceklerini belirtti. Neşet Ertaş’ın sadece Kırşehir’in değil, dünyaya mal olmuş edebiyat kültürü olduğunu sözlerine ekledi.

Haber-Kamera: Fahrettin TOKER/KIRŞEHİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Kültür Sanat Neşet Ertaş Kırşehir Edebiyat Güncel Kültür Sanat Müzik Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP