DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2244534-0.80086%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

18:43

AKŞAMA KALAN SÜRE

Neşet Ertaş, 12. ölüm yıl dönümünde anıldı
5 okunma

Neşet Ertaş, 12. ölüm yıl dönümünde anıldı

ABONE OL
Eylül 26, 2024 09:50
Neşet Ertaş, 12. ölüm yıl dönümünde anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırşehir’de “Bozkırın Tezenesi” olarak bilinen ünlü Türk halk müziği ozanı Neşet Ertaş, vefatının 12’nci yıldönümünde sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

Neşet Ertaş’ın ölümünün 12’nci yıl dönümünde düzenlenen anma törenine CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş, kız kardeşi Nadiye Ertuğrul, Döndü Ertaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ertaş’ın kabrine çiçek bırakıldı ve dua edildi.

‘NEŞET USTAMIZ SADECE SAZ VE SÖZ USTASI DEĞİLDİ’

Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş, babasının bize bıraktığı en büyük mirasın saygı, sevgi ve hoşgörü olduğunu söyledi. “Bu sadece bizim için değil, tüm Kırşehir’in, İç Anadolu’nun ve tüm milletimizin kültürüdür. Saygı olmazsa olmaz. Herkesi sevmek zorunda değiliz, ama herkese saygı göstermek zorundayız. Sevgi kazandırır, sevgi de sevdiğimiz insanlara karşı hoşgörülü olmayı gösterir. Hoşgörü, ‘anlayış’ demektir. Anlayış da başka insanların başka fikirleri olabileceğini kabul etmektir. Herkes aynı rengi, aynı şeyi sevmeyebilir. Kimisi kargadan hoşlanır, kimisi bülbülden hoşlanır. Görevimiz, atalarımızın bizlere bıraktığı güzel duyguları bizlerde bizden sonraki nesillere aktarmaktır. Kısaca saygı, sevgi, hoşgörü,” diye konuştu.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 12 yıl önce kaybettikleri Neşet Ertaş’ın sadece saz ve söz ustası değil, bir felsefe yaşam tarzı olduğunu belirtti. “Topluma verdiği mesajlar yoksulluktan, mutluluk çıkarmayı bilen paylaşmayı, kardeşliği, dostluğu yaşam tarzıyla sazıyla, sözüyle anlatan bir ozanımızdı. Bunun felsefesi, yaşam tarzı bizim için gelecek yaşamımızda, çocuklarımızda önemli bir yol haritası. Bu yol haritasında hep birlikte yürüyeceğiz. Çocuklarımıza ve gelecek kuşaklara gerçekten nasıl bir bakış açısıysa edebiyata, insanlığa, yaşama, doğaya, çevreye bir bakış açısını üstadımızın kültürünü aktaracağız. Neşet Ertaş sadece Kırşehir’in saz ve söz ustası değil, dünyaya mal olmuş edebiyat kültürüdür” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Yerel Haberler Kültür Sanat Neşet Ertaş Kırşehir Kültür Sanat Müzik Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP