DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
BITCOIN 21397791.69929%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü’nden robotik kodlama sınıfı açılışı
17 okunma

NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü’nden robotik kodlama sınıfı açılışı

ABONE OL
Ağustos 29, 2024 07:48
NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü’nden robotik kodlama sınıfı açılışı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kosova’nın kuzeyindeki Mitroviça şehrinde bulunan Mimar Sinan Teknik Lisesi’nde, Türk Temsil Heyeti’nin öncülüğünde önemli bir adım atıldı. NATO’nun Kosova’daki Barış Gücü (KFOR) bünyesinde faaliyet gösteren Heyet, okulda robotik kodlama sınıfı açarak modern eğitim imkanlarını güçlendirdi.

Açılış törenine, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, Mitroviça Belediye Başkan Yardımcısı Arian Tahiri ve Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Zafer Sağlam katıldı. Ayrıca, Türkiye’den gelen diğer kurum temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler de törende hazır bulundu.

Büyükelçi Angılı, konuşmasında gençlere ve eğitime yapılan yatırımların geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu vurguladı. Kosova’nın geleceğine katkıda bulunmaya devam etme kararlılıklarını dile getiren Büyükelçi, Mimar Sinan’ın adını taşıyan bu okulda robotik kodlama sınıfının açılmasının büyük bir önem taşıdığını belirtti.

Mitroviça Belediye Başkan Yardımcısı Tahiri ise robotik sınıfın açılışını bir başarı hikayesi olarak nitelendirdi ve bu projeyi hayata geçiren Türk halkına teşekkür etti.

Türk Temsil Heyet Başkanı Sağlam, Kosova’da barışı destekleme misyonlarının yanı sıra, toplumsal hayata dokunan birçok proje gerçekleştirdiklerini ve bu projeleri sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından davetliler, robotik kodlama sınıfının açılış kurdelesini kesti ve sınıfı gezerek yeni eğitim imkanlarını inceledi.

1946’da faaliyetine başlayan teknik okul, 1992 yılından bu yana “Mimar Sinan” adıyla hizmet veriyor.

Türk Temsil Heyet Başkanlığı, Kosova’nın 2008 yılında bağımsızlığını ilan etmesinden bu yana, ülke genelinde çeşitli alanlarda 375 projeyi hayata geçirdi.

Uluslararası İlişkiler Mimar Sinan Mitroviça Priştine Türkiye kosova Albay Nato Dış Politika Uluslararası İlişkiler Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP