DOLAR 34,2963 0.1%
EURO 37,0194 0.03%
ALTIN 2.993,60-1,12
BITCOIN 2273371-1.51429%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

18:19

AKŞAMA KALAN SÜRE

NATO Genel Sekreteri Rutte'den BRICS açıklaması: Ankara egemenlik hakkına sahip | Dış Haberler
5 okunma

NATO Genel Sekreteri Rutte'den BRICS açıklaması: Ankara egemenlik hakkına sahip | Dış Haberler

NATO Genel Sekreteri Rutte, Türkiye'nin BRICS başvurusunun "bir endişe kaynağı olup olmadığına" yönelik soruyu yanıtladı. Rutte, "Türkiye'nin BRICS ortaklarından bazılarıyla da birlikte çalıştığını biliyoruz. Bunu yapmak onların egemenlik hakkıdır." dedi.

ABONE OL
Ekim 23, 2024 11:45
NATO Genel Sekreteri Rutte'den BRICS açıklaması: Ankara egemenlik hakkına sahip | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Türkiye’nin BRICS ülkeleriyle işbirliği yapma hakkına sahip olduğunu vurguladı.

Estonya Başbakanı Kristen Michal ile birlikte Tallinn’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Rutte, çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’nin BRICS’e katılma başvurusunun endişe yaratıp yaratmadığı sorusuna yanıt veren Rutte, “Türkiye’nin BRICS üyelerinin bazılarıyla zaten işbirliği yaptığını biliyoruz. Bu, onların egemenlik hakkıdır.” dedi.

Rutte, bu durumun zaman zaman ikili veya NATO çerçevesinde tartışmalara yol açmasına rağmen Türkiye’nin İttifak’taki rolünün önemini vurguladı.

“TÜRKİYE NATO İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR MÜTTEFİK”

Türkiye’nin NATO için “çok önemli bir müttefik olduğunu” belirten Rutte, “Türkiye, NATO’nun en güçlü askeri güçlerinden birine sahip. NATO’nun güneydoğu kanadında hayati bir rol oynamaktadır ve İttifak’a önemli kabiliyetler sağlamaktadır.” şeklinde konuştu.

Rutte, Türkiye’nin uzun yıllardır NATO üyesi olduğunu hatırlatarak, “Türkiye’nin İttifak’ın ayrılmaz bir parçası olmasından mutluluk duyuyoruz. Elbette 32 ülkeden oluşan bir demokratik ittifakta, her zaman farklı görüşlere sahip olacağız ve bazı konularda tartışmalar yaşayacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP