Parker Solar Probe, NASA’nın internet sitesindeki duyuruda belirtildiği gibi, Güneş’e şimdiye kadarki en yakın yaklaşımını 6,1 milyon kilometre mesafeyle başarıyla tamamladı. Bu tarihi yaklaşım, “Güneş’e dokunma” misyonunun önemli bir aşaması oldu.
24 Aralık’ta gerçekleştirilen bu rekor yaklaşım uçuşunun ardından, 26 Aralık akşamı uzay aracından sinyal alındı. Operasyon ekibi, bu yakın uçuşun başarıyla tamamlandığını onayladı.
Güneş’in atmosferinde saatte 700 bin kilometrelik inanılmaz bir hızla ilerleyen Parker, kendi hız rekorunu da geride bıraktı.
NASA’nın amacı, Parker Solar Probe ile Güneş atmosferini ve güneş rüzgarlarının kökenini araştırarak, yıldızın manyetik alanını ve plazma dinamiklerini, bunların Güneş Sistemi üzerindeki etkileriyle birlikte daha iyi anlamaktır.
Güneş tacı (korona) boyunca seyahat eden Parker, bu bölgenin aşırı sıcaklığının ve enerjik parçacıkların ışık hızının yarısına nasıl ulaştığının gizemini çözmeye yardımcı olacak veriler toplayacak.
Ağustos 2018’de uzaya fırlatılan Parker, 27 Eylül 2023’te gerçekleştirdiği 17. yakın geçişinde Güneş’e 7,26 milyon kilometre yaklaşmış ve saatte 635 bin kilometreyi aşan hızıyla insan yapımı en hızlı nesne unvanını kazanmıştı.
GENEL
2 saat önceGENEL
2 saat önceGENEL
3 saat önceGENEL
3 saat önceGENEL
3 saat önceGENEL
4 saat önceGÜNDEM
5 saat önceGüvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.