DOLAR 34,1140 0.28%
EURO 38,1546 0.22%
ALTIN 2.875,961,66
BITCOIN 2147843-0.55201%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

20:32

YATSIYA KALAN SÜRE

Narlı İlk ve Ortaokulu’nda İmece Usulü Tadilat Çalışması
11 okunma

Narlı İlk ve Ortaokulu’nda İmece Usulü Tadilat Çalışması

ABONE OL
Ağustos 13, 2024 11:38
Narlı İlk ve Ortaokulu’nda İmece Usulü Tadilat Çalışması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Narlı Mahallesi’nde bulunan Narlı İlk ve Ortaokulu, 1952 yılında açılmış ve civardaki 9 köyden gelen 200 öğrenciye taşımalı eğitim hizmeti sunmaktadır. Okulda, müdür Ali Akış, köy imamı Melik Bozkurt ve velilerin ortaklaşa başlattığı bir tadilat çalışması yürütülüyor.

Okul, 13 derslikli ve 90’ı kız olmak üzere toplamda 200 öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Veliler, okulun sıralarını, masalarını, camlarını ve kapılarını bezlerle temizlerken, müdür Akış ve imam Bozkurt ise boyama ve deforme olmuş fayansları değiştirme işleriyle meşgul.

‘EKSİKLERİMİZİ YAPIYORUZ’

Köy imamı Melik Bozkurt, öğrencilerin eğitimi için bu çalışmalara katıldığını belirterek, “Fayanslarımız biraz bozuk, boyamız biraz eskimiş, onları yeniliyoruz. Müdürümüz, köylülerimiz ve velilerimizden Allah razı olsun. Hep birlikte destek veriyoruz. Eksiklerimizi gideriyoruz. Çocuklarımız için, geleceğimiz için çok önemli bir çalışma oldu. Temizlik, imandandır. Okulumuzu baştan sona temizleyeceğiz. Eğitim çok önemli, İslam için, din için, insanlık için… Eğitime önem verelim, herkes eğitimimize destek olsun. Biz de elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Çocuklarımız için, okulumuz için, eğitimimiz için, devletimiz için, milletimiz için…” dedi.

Okul müdürü Ali Akış ise, “Bu yaz tatilinde hep beraber okulumuza geldik. Köy imamı, veliler, köy halkı, idareciler, okul personeli… Hep beraber okulumuzu güzelleştirmek için çalışıyoruz. Boya, fayans, sınıf düzenlemeleri… Her şeyi birlikte yapıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Güzel işler başardık, okulumuzu hazır hale getirdik. Eğitim öğretim başlamadan öğrencilerimizin derslerine rahat bir şekilde odaklanmalarını istiyoruz” dedi. Çalışmalara öğrenci velisi Bilal Acar da katıldı, “İmamla beraber, idarecilerimizle beraber fayanslarımızı onarıyoruz, okulumuzu güzelleştiriyoruz. Muslukları tamir ediyoruz, boyuyoruz, temizliyoruz. Çocuklarımız için yapıyoruz bunu” şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Midyat Mardin Narlı Eğitim Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP