DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21570620.13225%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

19:11

AKŞAMA KALAN SÜRE

Narin Güran’dan 16 gündür haber yok! Özel ekip 12 dakikalık sırrın peşinde
7 okunma

Narin Güran’dan 16 gündür haber yok! Özel ekip 12 dakikalık sırrın peşinde

ABONE OL
Eylül 5, 2024 08:56
Narin Güran’dan 16 gündür haber yok! Özel ekip 12 dakikalık sırrın peşinde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’da Kayıp 8 Yaşındaki Narin Güran İçin Arama Çalışmaları Sürüyor

Diyarbakır’da 21 Ağustos tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın bulunması için iki haftadan uzun süredir yoğun arama çalışmaları devam ediyor. Narin’in kaybolduğu günden bu yana izine rastlanamaması üzerine başlatılan soruşturmada önemli gelişmeler yaşandı.

Amcası Tutuklandı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Narin’in amcası Salim Güran, köy muhtarı olduğu için gözaltına alındı ve tutuklandı. Güran, “kasten öldürme ve hürriyetten yoksun bırakma” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Narin Güran'dan 16 gündür haber yok! Özel ekip 12 dakikalık sırrın peşinde

Narin’in Arkadaşı ile Son Görüşmesi

Jandarma ekiplerinin yaptığı kamera çalışmaları, Narin’in kaybolduğu gün, 18.47’de 9 yaşındaki bir arkadaşı ile görüştüğünü ortaya koydu. Ancak görüntülerde sadece arkadaşı görünüyor, Narin kamera açısının dışında kalıyor. Arkadaşının psikolog ve pedagog eşliğinde verdiği ifadesinde de bu durum teyit edildi. Narin’in ailesi, kızlarını 15:15 ile 19:30 arasında görmediklerini belirtti.

Narin Güran'dan 16 gündür haber yok! Özel ekip 12 dakikalık sırrın peşinde

12 Dakikalık Esrarengiz Zaman Dilimi

Amca Salim Güran’ın kullandığı aracın 18:59’da evlerinin olduğu bölgeden ayrıldığı ve okulun önünden geçtiği tespit edildi. Bu durum, Narin’in arkadaşı ile son görüşme saati olan 18.47 ile amcanın köyden ayrıldığı 18.59 arasındaki 12 dakikalık zaman dilimini gizemli bir hale getiriyor. Ankara’dan gelen profesyonel özel ekip ve jandarma ekipleri, bu 12 dakikada neler yaşandığını araştırıyor.

Yer Altı Görüntüleme Cihazıyla Mezarlık Araması

Narin’in bulunması için yoğun arama çalışmaları devam ederken, bugün ilk kez yer altı görüntüleme cihazları kullanıldı. Tavşantepe Mahallesi’nde Cumhuriyet savcısı eşliğinde, özellikle son dönemde ölenlerin gömüldüğü yeni mezarlıklar incelendi. Aselsan tarafından üretilen cihazla yaklaşık 2 saat süren aramalarda Narin’e ait herhangi bir emareye rastlanmadı.

Narin Güran'dan 16 gündür haber yok! Özel ekip 12 dakikalık sırrın peşinde

Tutuklu Amca Salim Güran’ın Savunması

Tutuklu amca Salim Güran, Cumhuriyet Savcılığı’nda verdiği ifadesinde, aracında Narin’in DNA’sının bulunmasıyla ilgili iddiaları reddetti. Güran, Narin’i aracına hiç bindirmediğini, DNA profilinin araçta nasıl çıktığını bilmediğini ve arabanın kapılarını evinin önünde açık bıraktığını iddia etti. Narin’in son görüldüğü saatten 15 dakika sonra köyden ayrıldığını ve telefonunun 1 saat boyunca kapalı olduğunu söyleyen Güran, “Tarlaların yanında olduğum süreçte telefonum çekmiyordu” dedi.

WhatsApp Mesajlarını Neden Sildi?

Güran, telefonundaki WhatsApp mesajları ve görüşmelerini neden sildiği sorusuna ise “Kardeşim Arif mermileri yakalandığında ‘tanıdık yok mu’ diye sordum. Bu sebeple tüm kayıtlarını sildim” şeklinde yanıt verdi.


Kaynak: Haberler.com / Olgun Kızıltepe – 3.Sayfa

Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır, Jandarma, 3-sayfa, Güncel, Ankara, Bağlar, Hukuk, Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP