DOLAR 34,2313 -0.14%
EURO 37,1601 0.44%
ALTIN 3.010,530,61
BITCOIN 23178222.73844%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

05:54

SABAHA KALAN SÜRE

Nadir Görülen Bağışıklık Tepkisi Sonucu Sürekli Hapşırıyordu
10 okunma

Nadir Görülen Bağışıklık Tepkisi Sonucu Sürekli Hapşırıyordu

ABONE OL
Ekim 24, 2024 09:44
Nadir Görülen Bağışıklık Tepkisi Sonucu Sürekli Hapşırıyordu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

24 yaşındaki Benazir Aydın, 18 Eylül’den beri durmak bilmeyen hapşırık nöbetleri nedeniyle Bilkent Şehir Hastanesi’ne başvurdu. Batman’dan Ankara’ya sevk edilen Aydın, yaklaşık bir aylık tedavi süreci sonunda sağlığına kavuştu.

Aydın’ın durumu hakkında Bilkent Şehir Hastanesi Genel Başhekimi Doç. Dr. Osman İnan, hastanın tedavi sürecine farklı kliniklerin ortaklaşa katıldığını belirtti. İç Hastalıkları Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. Enes Şahiner, Aydın’ın hapşırık nöbetlerinin beslenme durumunu bozduğunu ve moralini düşürdüğünü söyledi.

Yapılan tetkikler sonucunda Aydın’da otoimmünite olarak bilinen ve bağışıklık sisteminin aşırı tepkisiyle ortaya çıkan bir durum teşhis edildi. Bu durum, hapşırık refleksini kontrol eden sinirlerde iltihaba yol açıyordu. Aydın’a hem ağızdan ilaç tedavisi hem de sinirin aşırı uyarılmasını önlemeye yönelik anestezi uygulamaları uygulandı.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semih Başkan, Aydın’a ultrason eşliğinde “periferik sinir bloğu” uygulandığını açıkladı. Bu işlemde, hapşırığa neden olan sinirler lokal anesteziklerle uyuşturuldu. Doç. Dr. Şahiner, Aydın’ın durumunun dünya genelinde çok nadir görüldüğünü ve Bilkent Şehir Hastanesi’nde ilk defa böyle bir vaka ile karşılaştıklarını belirtti.

Aydın, 10 gün gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildi. Tedavisi devam ediyor ve düzenli kontrollerle takip ediliyor.

Yerel Haberler Hastane ankara Güncel Sağlık Yaşam Aydın

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.