DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21398230.6566%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

20:04

YATSIYA KALAN SÜRE

Mustafa Varank, TEKNOFEST’te Gençlere Hayallerinin Peşinden Koşmalarını Tavsiye Etti
9 okunma

Mustafa Varank, TEKNOFEST’te Gençlere Hayallerinin Peşinden Koşmalarını Tavsiye Etti

ABONE OL
Ekim 6, 2024 07:48
Mustafa Varank, TEKNOFEST’te Gençlere Hayallerinin Peşinden Koşmalarını Tavsiye Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gençlere Teknofest’ten İlham Veren Sözler: “Hayallerinizin Peşinden Koşun!”

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Adana’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında gençlerle buluştu ve onları cesaretlendirdi.

Varank, gençlerin hayallerinin peşinden koşmalarını ve “Ben yapamam” demeyi bırakmaları gerektiğini vurgulayarak, “Hayal edin ve hayallerinizin peşinden gidin!” dedi. Festivale katılan gençlerin, insansız sualtı araçlarından nükleer teknolojiye kadar geniş bir yelpazede projeler sunarak, geleceğin bilim insanları ve mühendisleri olmaya hazır olduklarını gösterdiğini belirtti.

Adana’da ilk kez düzenlenen TEKNOFEST’te, Demirören Medya Grubu’nun standını ziyaret eden Varank ve Komisyon üyeleri, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle de bir araya geldi. Varank, stand içerisinde yer alan podcast odasında Radyo D’nin konuğu oldu.

TEKNOFEST: Türkiye’nin Teknoloji Markası

Varank, TEKNOFEST’in Türkiye’nin sahiplendiği bir marka olduğunu ve her geçen yıl daha da büyüdüğünü söyledi. Festivalde, gençlerin farklı kategorilerde yarıştığını ve en iyi projeleri ortaya koymaya çalıştığını belirterek, bu yarışmanın geleceğin bilim insanlarını yetiştirmede önemli bir rol oynadığını vurguladı.

TEKNOFEST’e bu yıl 1 milyon 650 bin gencin katıldığını belirten Varank, dünyada bu kadar genci bir araya getiren bir teknoloji etkinliğinin olmadığını söyledi. Varank, devletin gençlerin teknoloji alanında gelişmelerini desteklemek için çeşitli programlar sunduğunu da sözlerine ekledi.

Mustafa Varank Teknoloji Havacılık Teknofest Türkiye Enerji Eğitim Güncel Adana

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.