DOLAR 34,0055 -0.19%
EURO 38,0709 0.38%
ALTIN 2.825,980,84
BITCOIN 21536914.95251%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Muş’ta Mevlid-i Nebi Etkinlikleri Düzenlendi
10 okunma

Muş’ta Mevlid-i Nebi Etkinlikleri Düzenlendi

ABONE OL
Eylül 19, 2024 07:47
Muş’ta Mevlid-i Nebi Etkinlikleri Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muş’ta, Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik, Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması ve bir video gösterimiyle devam etti.

Programda konuşan Vali Avni Çakır, İslam coğrafyasının tüm dünya için hayranlık uyandırdığını vurguladı. İslam’ın ruhunu ve güzelliğini gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak gerektiğine dikkat çeken Vali Çakır, din görevlilerine önemli bir çağrıda bulundu.

“Değerli arkadaşlar, din adamı cesur olmalı. Emin olmadığı bir konu hakkında konuşmaktan çekinmemeli. Allah’ın kitabında ve peygamberin sünnetinde belirtilen doğruları ve esasları cesurca anlatın. Gençlerin sizin etrafınızda toplanması, cemaatinizin gençleşmesi işinizi doğru yaptığınızın göstergesidir. Eğer cemaatinizle beraber siz de yaşlanıyorsanız, bir yerde yanlışlık var demektir,” şeklinde konuşan Vali Çakır, gençlerin milli ve manevi değerlere sahip çıkmaları için onlara iyi bir rol model olmak gerektiğini belirtti.

Vali Çakır, gençlerin dikkatini çekebilmek için entelektüel seviyelerini yükseltmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Okuduğunuz kitaplarla gençleri şaşırtın. Teknolojiyi takip edin. Dünyadaki her türlü gelişmeden haberdar olun. Gençlerle spordan, sanattan, edebiyattan konuşun. Din görevlisi demek, bulunduğu toplumun en eğitimli ve bilgili insanı demektir,” dedi.

Vali Çakır, Mesut Özil’in cami temizliği yaparken fotoğraflarının medyaya yansımasıyla binlerce gence verdiği mesajı örnek göstererek, “Camilerimizi temiz tutalım. Gençlerden faydalanalım. Çocukları camiye daha çok getirelim. Camideki çocuk seslerinden rahatsız olmayalım,” çağrısında bulundu.

Programa, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Yıldırım, İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, kurum amirleri ve din görevlileri katıldı.

Kaynak: AA / İbrahim Yaldız – Güncel

Yerel Haberler Kültür Sanat Etkinlik Kültür Güncel Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.