DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21561380.17148%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:19

SABAHA KALAN SÜRE

Muş’ta Diyarbakır annelerinin dramını anlatan film gösterimi yapıldı
9 okunma

Muş’ta Diyarbakır annelerinin dramını anlatan film gösterimi yapıldı

ABONE OL
Eylül 10, 2024 07:48
Muş’ta Diyarbakır annelerinin dramını anlatan film gösterimi yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muş’ta, “Sesler ve Yüzler” filminin gösterimiyle Diyarbakır annelerinin yürek burkan hikayesi izleyicilere aktarıldı.

Eski HDP il binası önünde çocukları için oturma eylemi yürüten Diyarbakır annelerinin mücadelesini konu alan film, Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi konferans salonunda izleyiciyle buluştu.

Programa katılan Muş Valisi Avni Çakır, yaptığı konuşmada terörün ülkenin uzun yıllardır süregelen bir sorunu olduğunu vurguladı.

Çakır, terörün birçok ailenin hayatını derinden etkilediğini belirterek şunları söyledi: “Bir yanda 14-15 yaşında çocukları tuzağa düşürerek dağa götürenler var. Diğer yanda ise 6 yıldır Diyarbakır annelerinin başlattığı ve çevre illere yayılan bir mücadele var. Ailelerin ‘Biz terör istemiyoruz, evladımızı geri verin’ çığlığı haklı ve yürek burkan bir talep. Türkiye’nin tüm zenginlikleri bizlerin. Demokratik bir hukuk devletiyiz. Çalışma ve eğitim herkesin hakkıdır. Cehalet en büyük düşmanımız. Bizi birbirimize düşürmek için cehaleti kullanmaya çalışıyorlar. Neyse ki bu konuda önemli bir yol kat ettik, az kaldı. Hep birlikte bu son engelleri de aşacağız.”

Çakır, “Huzurumuzu, kardeşliğimizi ve birliğimizi bozmayacağız. Evlatlarımızı kimseye teslim etmeyeceğiz. Muşlular devletinin yanında duruyor. Muşlu anneler de her çarşamba eylemlerini yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. Umarım bu çağrılar kalpsiz insanların kulağına ulaşır ve evlatlarını teslim ederler. Bu ailelerimizin de yüzü güler” dedi.

Filmin yapımcısı ve AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, gittikleri her yerde filmin derin bir etki yarattığını gözlemlediklerini ifade etti.

Miroğlu, hikayenin nasıl başladığını anlatarak şunları söyledi: “Hacire annenin başlattığı eylem planlı değildi. Oğlunu kaybetmiş, diğer oğlu ise dağa götürülmek üzereydi. HDP’de eğitim sürecinden geçtikten sonra dağa yollanacakken, Hacire anne eline çekiç alarak bu mücadeleyi başlattı. Muş’ta amacımıza ulaştık. Film başlamadan bile çok duygusal sahneler yaşandı. Arka sıralardan ağlayan insanların seslerini duydum.”

Programa, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, İçişleri Bakan Müşaviri Hatice Atan, Muş Vali Yardımcısı Tahir Yılmaz, kurum amirleri, evlat nöbetinde yer alan aileler, yönetmen Yasemin Çekiç, muhtarlar ve diğer kurum yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kültür Sanat Avni Çakır Diyarbakır Politika Sinema Güncel Terör

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP