DOLAR 34,0004 -0.19%
EURO 38,0601 0.39%
ALTIN 2.829,160,95
BITCOIN 21606284.82828%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Murat Karanlık’ın Zıplayan 1983 Model Aracı
13 okunma

Murat Karanlık’ın Zıplayan 1983 Model Aracı

ABONE OL
Eylül 18, 2024 09:38
Murat Karanlık’ın Zıplayan 1983 Model Aracı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trabzonlu klasik araç tutkunu Murat Karanlık (29), 1983 model otomobilini benzersiz bir şekilde modifiye etti. Araçta yer alan “air süspansiyon sistemi” sayesinde, kompresörle gönderilen hava ile otomobil zıplayabiliyor, adeta dans ediyor. Karanlık, aracının trafik dışındaki alanlarda sergilediği bu sıra dışı hareket yeteneğini “İnanılmaz fark yaratan bir araba” sözleriyle ifade ediyor.

Karanlık, oto galericilikle uğraştığı Trabzon’da klasik araç koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi. 1983 model yabancı marka otomobilin süspansiyonlarını modifiye eden Karanlık, kompresörle gönderilen havayı kullanarak aracın zıplamasını sağlayan bir sistem geliştirdi. Kablolu kumanda aracılığıyla beşik gibi salınan otomobil, ilgi çekici görüntüsüyle dikkatleri üzerine çekiyor. Yaklaşık 100 bin TL harcayarak gerçekleştirdiği bu modifiye işlemini anlatan Karanlık, hedefi olarak dünyanın en hızlı zıplayan aracını tasarlama hedefini belirtiyor.

‘HIZLANDIRILMIŞ SİSTEM’

Karanlık, otomobilinin diğer araçlardan daha hızlı olduğunu vurgulayarak, “Klasik, nostaljik arabalara karşı bir tutkum var. Bunun dışında 3 tane daha nostaljik arabam bulunuyor. Bu arabanın özelliği, diğerlerine göre daha hızlandırılmış olması. Arabada ‘air süspansiyon sistemi’ var; atlayıp, zıplayabiliyor, dans edebiliyor. Modül özellikleriyle donattım. Bu arabanın diğerlerinden ayrılan yönü, Türkiye’nin en hızlı ‘air’li aracı olması; kompresör sayısı fazla, valfleri büyütülmüş. Üzerinde hızlandırılmış bir sistem bulunuyor” diye açıklıyor.

‘EN HIZLI ‘AİR’Lİ ARACI YAPMAK’

Dünyanın en hızlı ‘air’li aracını yapmayı hedeflediğini belirten Karanlık, “İnanılmaz fark yaratan bir araba. İnsanlar fotoğraf çekilmek istiyor. Görenlerin çok dikkatini çekiyor. Bir anda endişe de veriyor insanlara. Türkiye’nin en hızlı arabasını yaptım. Sıradaki hedefim dünyanın en hızlı ‘air’li arabasını yapabilmek; inşallah başarırım” şeklinde konuşuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Teknoloji Otomobil Trabzon Güncel Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP