DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 2296576-1.21732%
İstanbul
15°

AZ BULUTLU

12:53

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Murat Emir: "Sınırlarımızı Kevgire Döndürdüler. Tusaş Saldırısı İçin Suriye’den Ankara’ya Kadar Hiçbir Önleme Takılmadan Rahatlıkla Geliyorlar"
  • 7/24 Haber izle
  • Genel
  • Ankara Haberleri
  • Murat Emir: "Sınırlarımızı Kevgire Döndürdüler. Tusaş Saldırısı İçin Suriye’den Ankara’ya Kadar Hiçbir Önleme Takılmadan Rahatlıkla Geliyorlar"
6 okunma

Murat Emir: "Sınırlarımızı Kevgire Döndürdüler. Tusaş Saldırısı İçin Suriye’den Ankara’ya Kadar Hiçbir Önleme Takılmadan Rahatlıkla Geliyorlar"

ABONE OL
Ekim 26, 2024 08:01
Murat Emir: "Sınırlarımızı Kevgire Döndürdüler. Tusaş Saldırısı İçin Suriye’den Ankara’ya Kadar Hiçbir Önleme Takılmadan Rahatlıkla Geliyorlar"
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TUSAŞ’a yapılan saldırıda güvenlik zafiyetine dikkat çekerek, Türkiye’nin savunma sanayisinin önemli bir kuruluşunun hedef alındığını, bunun ülkeye gözdağı verilmesi amacıyla gerçekleştirilmiş olabileceğini belirtti. Emir, teröristlerin Suriye’den rahatlıkla giriş yapmasının sebebinin ise sınırların yeterince korunamaması olduğunu ve bu durumun Türkiye’nin güvenliğini tehdit ettiğini vurguladı.

Emir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bir toplantıda yeni bir çözüm sürecine ilişkin söylediği iddia edilen “biz tarihin doğru tarafında yer almak istiyoruz” sözüne ilişkin olarak, Emir, bu sözlerin kapalı kapılar ardında söylendiği için kamuoyuyla paylaşılmasının doğru olmadığını ve bu iddiayı dedikodu olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

TUSAŞ saldırısının ayrıntıları ortaya çıktıkça kaygılarının, şüphelerinin ve sorularının arttığını dile getiren Emir, saldırının olabileceği ihtimalinin önceden akıllara geldiğini, ancak buna rağmen saldırının gerçekleştiğini vurguladı. Emir, teröristlerin saldırıyı gerçekleştirmeden önce keşif yaparak saldırıyı planladıklarını ve nasıl hareket edeceklerini önceden bildiklerini belirtti.

Saldırıda kullanılan silahların nasıl temin edildiği ve teröristlerin saldırıyı bu kadar kolay gerçekleştirebilmelerinin sebeplerini sorgulayan Emir, bu sorulara yanıt verilmesi gerektiğini ve yetkililerin sessizliğini eleştirdi. Özellikle TUSAŞ gibi kritik öneme sahip kurumların güvenliğinin sağlanması için ordu tarafından korunması gerektiğini vurgulayan Emir, bu kurumların güvenliğinin özel şirketler tarafından sağlanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un “bu saldırı çok iyi planlanmış bir saldırı” sözlerine de tepki gösteren Emir, bu açıklamanın saldırıyı adeta övücü bir şekilde yorumladığını ve “aferin” demek gibi algılandığını ifade etti. Emir, burada iyi planlanmış bir saldırıdan ziyade istihbarat zaafiyeti ve güvenlik zafiyeti olduğunu vurgulayarak, bu sorumluluğun gizlenmesi için teröristleri takdir etmenin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Geçen yıl İçişleri Bakanlığı’na ve Mersin’de polis karakoluna yapılan saldırılarla TUSAŞ saldırısı arasındaki benzerliğe dikkat çeken Emir, bu olayların üzerine kararlılıkla gidilmesi ve ihmallerin ortaya konularak gelecekte benzer saldırıların önlenmesi gerektiğini belirtti. Emir, CHP’nin daha önce bu tür saldırıların Meclis tarafından araştırılması ve güvenlik zafiyetinin giderilmesi için kanun çıkarılması amacıyla araştırma önerisi verdiğini ancak bu önerinin reddedildiğini hatırlattı.

CHP, yeni yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulması halinde bunlara katkı vermeye hazır olduğunu belirten Emir, İstanbul’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşkuyla kutlanacağını ve bu bayramın öneminin terör saldırılarının ardından bir kez daha ortaya çıktığını belirtti.

Deprem bölgesinde konut sorununun hala devam ettiğini ve vatandaşların konteynerlarda yaşamak zorunda kaldığını belirten Emir, deprem fonunun akıbetinin bilinmediğini ve bunun da şeffaf bir şekilde açıklanması gerektiğini vurguladı.

Emir, İsrail’in Türkiye’ye karşı tehdit oluşturduğu iddialarına da değinerek, Türkiye’nin İsrail’le ticari ilişkilerine devam ettiğini ve İsrail’e gönderilen çelik tel miktarının son bir yılda çok ciddi bir artış gösterdiğini belirtti. Emir, İsrail’in Filistin’e göndermek üzere çelik tel temin ettiğini iddia ederek, bu çelik telin aslında İsrail’e gönderildiğini ve Filistinlilerin işgal edilen yerlerden kaçamamaları için kullanıldığını ileri sürdü.

Emir, Türkiye’nin asgari ücretin belirlenmesi için yaptığı mücadeleyi de ele alarak, asgari ücretin düşük belirlenmesi ve Merkez Bankası Başkanı’nın fon yatırımcılarına yaptıkları açıklamaların Türkiye ekonomisini olumsuz etkileyeceğini vurguladı. Emir, AKP’nin nepotizm ve eş, dost, akraba atamalarıyla kamu kurumlarını çürüttüğünü ve Türkiye’yi bir parti devleti haline getirdiğini iddia etti.

Emir, son olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kapalı bir toplantıda söylediği iddia edilen “biz tarihin doğru tarafında yer almak istiyoruz” sözlerine ilişkin olarak, CHP’nin terörün bitmesi için mücadeleye devam edeceğini ancak şehit annelerinin gözlerinin içine bakamayacakları herhangi bir çözümü kabul etmeyeceğini vurguladı.

Murat Emir: Kaynak: ANKA / Güncel

Uluslararası İlişkiler Murat Emir Güvenlik Ekonomi Türkiye Deprem Ankara Suriye Güncel Terör TUSAŞ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP