DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2141616-0.5559%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Muhtarlıkta Antika Eşya Sergisi
5 okunma

Muhtarlıkta Antika Eşya Sergisi

ABONE OL
Ağustos 12, 2024 09:48
Muhtarlıkta Antika Eşya Sergisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Serik’in Etler Mahallesi Muhtarı Adil Şimşek, geçmiş kültürünü gelecek nesillere aktarma ve bölgeyi ziyaret edenlere tanıtma amacıyla değerli antika eşyalarını muhtarlık binasında sergiliyor.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde üçüncü kez seçilen Şimşek, yaklaşık beş yıldır kendi ailesinden ve mahalle sakinlerinden topladığı antika eserleri muhtarlık binasının bir bölümünde sergilemeye başladı. İlçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Etler Mahallesi’ne gelen ziyaretçiler ve genç nesiller, Şimşek’in sergilediği eserler aracılığıyla geçmiş kültürle tanışma fırsatı buluyor.

Muhtar Şimşek, hiçbir ticari amaç gütmeden, bu kültürel mirası koruma ve paylaşma amacıyla bu sergiyi oluşturduğunu belirtiyor. “Bu eşyalar çok değerli, hepsi antika oldu artık. Bunları bilmeyenler bilsin, görsün. Bunların ne olduğunu bilenler çok duygulanıyor,” diyor Şimşek. Sergide, dedesi ve ninesinden kalan eşyaların yanı sıra mahalle sakinlerinden bağışlanan antikalar yer alıyor. Şimşek, “Yeni nesil herkes geliyor, soruyor, öğreniyor, duygulanıyor,” diyerek serginin genç nesiller üzerindeki etkisinden memnuniyet duyduğunu dile getiriyor.

img

CHP’deki para sayma soruşturması tamamlandı! Savcıdan dikkat çeken “Hazine” talebi

img

Icardi’nin gizemli odası! Ayrıldıktan sonra kendini buraya kapatıyor

img

Süper Lig’deki ilk maçında ortalığı birbirine kattı

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP