DOLAR 34,1220 0.29%
EURO 38,1341 0.14%
ALTIN 2.871,711,51
BITCOIN 2134959-1.18425%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Muğla’da Şiddet Gören Doktor Taburcu Edildi
7 okunma

Muğla’da Şiddet Gören Doktor Taburcu Edildi

ABONE OL
Ağustos 13, 2024 07:46
Muğla’da Şiddet Gören Doktor Taburcu Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bodrum’da görevli Aile Sağlığı Merkezi doktoru Mustafa Hürkal Tezvar, hasta yakınlarının şiddetine maruz kaldıktan sonra yaklaşık 15 gün süren tedavisinin ardından taburcu edildi. Tezvar, yoğun bakımdan çıktıktan sonra basın mensuplarına olayı anlattı.

Yüksek ateş şikayetiyle gelen bir hastanın yakınlarıyla yaşanan tartışmanın, doktorun hasta ve yakınlarına verdiği tavsiyeler nedeniyle çıktığını ifade eden Tezvar, hastaya ve ailesine gerekli bilgileri verdiğini ancak onların bu bilgiyle tatmin olmadığını belirtti. Tezvar, hastayla hemşiresinin ilgilendiğini ve hastaya, ilaç kullandığı için istirahat etmesini tavsiye ettiklerini söyledi. Hastanın yakınlarının ise bu tavsiyeye karşı çıktığını ve doktoru kolundan tutup dışarıya çekmeye çalıştığını anlatan Tezvar, “Bakacaksın ulan” şeklinde tehdit edildiğini ifade etti.

Tezvar, daha sonra hastaya müdahale etmeye çalışan bir başka hastanın, kendisini dışarıya çekmeye çalışan hastanın elini tuttuğunu ve bir mücadele yaşandığını belirtti. Bu sırada kadının kendisine saldırdığını ve boğazını sıktığını belirten Tezvar, bilinç kaybına uğradığını ve olayla ilgili başka bir şey hatırlamadığını söyledi.

40 yıllık doktorluk hayatında böyle bir olayla karşılaşmadığını belirten Tezvar, emekli olmak istediğini ve artık hekimliğe devam etmeyeceğini söyledi.

Olayla ilgili olarak Bodrum Baro Temsilcisi avukat Onursal Özbek, olayı takip edeceklerini ve faillerin yargı önüne çıkarılacağını ifade etti. Özbek, olayla ilgili dosyanın savcılıkta olduğunu ve iddianamenin hazırlanmak üzere olduğunu söyledi.

Olayda şüpheli olarak gözaltına alınan E.S., tutuklanırken, kardeşi Ö.S.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bodrum Hukuk Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP