DOLAR 34,1031 0.21%
EURO 38,0993 0.07%
ALTIN 2.841,380,44
BITCOIN 21713472.59384%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Muğla’da Ahmet Şenol’un Evinden Müze Çıktı
15 okunma

Muğla’da Ahmet Şenol’un Evinden Müze Çıktı

ABONE OL
Ağustos 30, 2024 09:47
Muğla’da Ahmet Şenol’un Evinden Müze Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milas’ın Boğaziçi Mahallesi’nde yaşayan emekli bir elektrikçi olan Ahmet Şenol, evini 2 binden fazla kültürel esere ev sahipliği yapan bir müzeye dönüştürdü. 25 yıllık bir tutkuyla 81 ili gezen Şenol, her bölgenin kültürünü yansıtan objeler topladı. Anadolu kültürünü gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan Şenol, müzesini ücretsiz olarak ziyaretçilere açtı.

Şenol, “Folklorik ürünleri tanımak ve kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak için gençlere burada konseptimizi anlatmaya çalışıyoruz. Tamamen ücretsiz, sadece buraya gelip ürünlerimizi görmeleri bizim için en büyük mutluluk,” dedi. Müzede, Ankara evlerine ait aksesuarlar, tarım araçları, Hakkari’den kıl çadır, Gaziantep’ten bakır kazanlar, Yozgat’tan süpürge, Bolu’dan kaşıklar, İzmir’den nazar boncukları ve Ankara’dan el sanatları ürünleri gibi çeşitli objeler yer alıyor.

Şenol, Milas ve Bodrum belediyelerinden müze için yer tahsisi talep ettiğini ancak destek alamadığını belirtti. 2000’den fazla objeyi kendi imkânlarıyla düzenleyerek sergiledi. Müze, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü ve çeşitli sanatçılar tarafından ziyaret edildi. Okulların açılmasıyla birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencileri müzeye gönderecek.

Şenol, kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarma konusunda kararlı olduğunu vurguluyor. “Özellikle bu alt katta yaklaşık 70 metrekarelik bir alanda, raflarla beraber 140 metrekarelik bir alan elde ettik. Bu alanda 25 yılda topladığım halk kültürü örneklerini sergilemek istedim. Türkiye’de bütün illeri gezdik, her yerden bir parça taşıdık buraya,” diye ekliyor.

Şenol, geçmişi koruma ve geleceğe taşıma çabasıyla, Anadolu kültürünü yaşatmaya devam ediyor. Kültürel değerleri toplama ve sergileme tutkusu, 81 ilin kültürünü bir araya getiren bir müzeye dönüştü ve gelecek nesillere miras bırakıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Şenol Milas Muğla Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP