DOLAR 34,1141 0.28%
EURO 38,1263 0.17%
ALTIN 2.867,351,36
BITCOIN 21632620.53094%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Mudurnu’da Yaşı İlerlemiş Bireyler ve Çocuklar Bağlama Kursunda Buluşuyor
14 okunma

Mudurnu’da Yaşı İlerlemiş Bireyler ve Çocuklar Bağlama Kursunda Buluşuyor

ABONE OL
Ağustos 14, 2024 07:48
Mudurnu’da Yaşı İlerlemiş Bireyler ve Çocuklar Bağlama Kursunda Buluşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mudurnu’nun kalbinde, gençlik merkezinde benzersiz bir müzikal buluşma yaşanıyor. Yaşlı bireyler, torunları yaşındaki çocuklarla birlikte bağlama çalmanın büyüsüne kapılıyor. Belediyenin duyurusuyla yankılanan kurs, Mudurnu’nun her yaştan bireyini bir araya getiriyor.

9 ila 64 yaş arası 15 kişi, müzik öğretmeni Alperen Ersoydan’ın rehberliğinde bağlama çalmayı öğrenmenin heyecanını yaşıyor. Ersoydan, yıllardır ilçede bağlama dersleri verdiğini ve kursa olan yoğun ilgiden mutluluk duyduğunu belirtiyor.

54 yaşındaki Fatma Yalçın, çocukluğundan beri bağlama çalmayı hayal ettiğini ancak fırsat bulamadığını söylüyor. Kızının desteğiyle kursa katılan Yalçın, öğrenmenin yaşı olmadığını ve bu yeni maceradan büyük mutluluk duyduğunu dile getiriyor.

64 yaşındaki İsmail Hekim ise küçüklüğünden beri bağlamaya olan tutkusunu paylaşarak, kursa misafir öğrenci olarak katıldığını anlatıyor. Türk sanat müziği ve halk müziğine olan sevgisiyle kursun kapılarını aralayan Hekim, hocalarına minnettarlığını dile getiriyor.

11 yaşındaki Miraç Öztürk ise bağlamaya olan ilgisiyle kursa kaydolan gençlerden biri. Öğretmeni Ersoydan’a teşekkür eden Öztürk, bağlama çalmanın keyfini çıkarıyor.

Mudurnu Gençlik ve Spor Müdürü Metin Gatfar, gençlik merkezinde açılan kursların spordan sanata birçok alanda eğitim fırsatı sunduğunu ve eğlenceli vakit geçirmek için mükemmel bir ortam sağladığını vurguluyor. Kursların açılmasında emeği geçenlere ve kursiyerleri destekleyen ailelere teşekkürlerini iletiyor.

Bağlama Mudurnu bolu Kültür Müzik Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP