DOLAR 34,1399 0%
EURO 38,0170 0.25%
ALTIN 2.887,740,10
BITCOIN 2167536-0.03187%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:24

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Mücadeleyi bırakma Sıla bebek:16 gündür yaşama tutunmaya çalışıyor! Hayati tehlikesi devam ediyor
6 okunma

Mücadeleyi bırakma Sıla bebek:16 gündür yaşama tutunmaya çalışıyor! Hayati tehlikesi devam ediyor

ABONE OL
Eylül 24, 2024 08:44
Mücadeleyi bırakma Sıla bebek:16 gündür yaşama tutunmaya çalışıyor! Hayati tehlikesi devam ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde 2 yaşındaki Sıla bebeğin yaşadığı şiddet ve cinsel istismar olayı, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. 16 gündür hayata tutunmaya çalışan Sıla bebeğin durumu hala kritik. Sıla bebeğin teyzesi Aslı Tatar, 15. günün sonunda bebeğin durumunun değişmediğini, hala makinelere bağlı olduğunu ve umutla güzel bir haber beklediklerini söyledi.

Olayla ilgili olarak Malkara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü de ailenin ve komşuların beyanlarına başvurdu. Bebeğin babası Bakiye Yeniçeri, kızının komşularında televizyon ünitesinden düşerek yaralandığını iddia etti. Müdürlük, anne ve üvey baba Sanlı Ö. hakkında suç duyurusunda bulunurken, ailenin 5 yaşındaki diğer kızı A.Y. da koruma altına alındı.

Gizlilik kararı alınan soruşturma kapsamında Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bakiye Yeniçeri ve 4 şüpheliyi gözaltına aldı. Soruşturma sonucunda Bakiye Yeniçeri, dini nikahla birlikte yaşadığı Sanlı Ö., komşusu Kani A. ile bebeğin bırakıldığı komşunun çocukları G.A. ve K.A. tutuklandı.

Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, 11 Eylül’de yaptığı açıklamada, S.Y.’nin cinsel istismara uğradığının adli tıp raporlarıyla kesinleştiğini belirtti. S.Y.’nin tedavisi, Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde devam ediyor. Bebeğin hayati tehlikesi devam ediyor ve durumu stabil olarak nitelendiriliyor.

“Bir umut bitkisel hayatta yaşayabilir” diyen Sıla bebeğin teyzeleri Aslı Tatar ve Elif Akyüz, günlerdir hastane önünde bebeğin iyileşmesi için dua ediyor. Tekirdağ 1’inci Aile Mahkemesi’nde velayetini almak için Bakiye Yeniçeri ve eşi Ü.A.Y.’ye açtıkları davanın sürdüğünü belirten Aslı Tatar, bebeğin dedesi tarafından sevildiğini ve okşandığını ancak en büyük arzularının bebeğin sağlıklı bir şekilde iyileşmesi ve sorumluların cezalandırılması olduğunu dile getirdi. Doktorlar, son olarak bebeğin bitkisel hayatta eve dönebileceği ihtimalini dile getirmişlerdi.

Malkara’da yaşayan Bakiye Yeniçeri, kızı Sıla’yı 2 Ağustos’ta Malkara Devlet Hastanesi’ne götürdü. Vücudunda morluklar olan çocuğunun bıraktığı komşusu tarafından düşürüldüğünü ve yaralandığını söyledi. Muayenesi yapılan S.Y., daha sonra ailesine teslim edilip, evine gönderildi. Aile, 8 Eylül akşamı Sıla bebeği yeniden Malkara Devlet Hastanesi’ne götürdü. Baygın haldeki bebeği muayene eden doktorlar, darp izleri ve morlukları görünce durumu polise bildirdi. Durumu ağır olan bebek, Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Muayene edilen bebeğin beyin kanaması geçirdiği belirlendi, vücudunda fiziksel şiddete uğradığına yönelik bulgular elde edildi ve ameliyat edildi. Hastane ayrıca alınan DNA örnekleri incelenmek üzere Tekirdağ Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Sıla bebeğin hayat mücadelesi devam ediyor: Durumu kritik

Mücadeleyi bırakma Sıla bebek:16 gündür yaşama tutunmaya çalışıyor! Hayati tehlikesi devam ediyorKaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İnceleme Tekirdağ 3-sayfa Malkara Şiddet Sağlık Güncel Bebek

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.