DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21560480.43814%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

19:11

AKŞAMA KALAN SÜRE

MSÜ Balıkesir Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu’nda Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni
15 okunma

MSÜ Balıkesir Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu’nda Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni

ABONE OL
Eylül 1, 2024 07:48
MSÜ Balıkesir Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu’nda Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balıkesir’deki Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu, 20’nci Dönem 947 öğrencisinin mezuniyet törenine ev sahipliği yaptı. Törende, diplomalar ve sancak teslim edildi.

Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi’nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende, dönem birincisi Ulaştırma Astsubay Çavuş Arif Çetintürk’ün yaş kütüğüne plaket çakıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, başarılarından dolayı kutladı. Orgeneral Bayraktaroğlu, genç astsubayların vatan, vazife ve şeref kavramlarına bağlı olduğunu, yüksek disiplin anlayışına, yeteneğe ve savaşçı ruha sahip olduğunu vurguladı.

“Sizler, gerektiğinde vatan ve vazife uğruna canını hiçe sayabilecek, eğitimli, milletini, vatanını ve bayrağını seven Türk Silahlı Kuvvetlerinin temel değerlerini benimsemiş, birlik ve beraberlik içinde görev yapan astsubaylar olarak yetiştirildiniz,” diyen Orgeneral Bayraktaroğlu, “Görevinizi, en büyük gücünüzü aziz milletimizin bizlere karşı duyduğu sevgi ve güven duygusu olduğunu bilerek yerine getirin. Yüce Türk milletinin sevgi ve güvenine layık olmanın en büyük sorumluluk olduğunu hiçbir zaman unutmayın. İnanıyorum ki şanlı ordumuzun kahraman astsubayları olarak vatan savunmasında önemli rol üstlenecek ve yüce milletimizin gurur kaynağı olmaya devam edeceksiniz,” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından, dereceyle mezun olan astsubay çavuşlara ve misafir askeri personele diplomaları verildi. Sancak devir töreninin ardından, sancaktar ve sancak muhafızı astsubay çavuşlara diplomaları teslim edildi.

Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu Marşı ve 100. Yıl Marşı’nın okunmasıyla sona eren program, öğrencilerin aileleriyle bir araya gelmesiyle devam etti.

Törene, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutan Korgeneral Zorlu Topaloğlu, MSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Talat Canbolat, Tümgeneral Ertan İnaltekin, Kara Kuvvetleri Personel Başkanı Tuğgeneral Bülent Tanrıverdi, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit ve okul personeli katıldı.

Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.