DOLAR 34,0944 0.17%
EURO 38,0799 -0.01%
ALTIN 2.834,170,19
BITCOIN 21453763.95587%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

MSB’den Yemin Törenine İlişkin Açıklama ve Terörle Mücadele Bilgileri
8 okunma

MSB’den Yemin Törenine İlişkin Açıklama ve Terörle Mücadele Bilgileri

ABONE OL
Eylül 5, 2024 10:56
MSB’den Yemin Törenine İlişkin Açıklama ve Terörle Mücadele Bilgileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Kara Harp Okulu’nda gerçekleşen diploma alma ve sancak devir teslim töreninde yaşanan yemin görüntülerine ilişkin bir açıklama yaptı. Aktürk, “Olay her açıdan inceleniyor. İnceleme sonucunda disiplin mevzuatı kapsamında sorumlu bulunan personel hakkında gerekli işlemler gerçekleştirilecek” dedi.

Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü vurguladı. Terörle mücadele operasyonlarına ilişkin bilgi veren Aktürk, son bir haftada 40 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve bu yılın başından itibaren bu sayının 1868’e ulaştığını belirtti. Aktürk, ayrıca Irak’ın kuzeyinde terör hedeflerine yönelik 2 Eylül’de düzenlenen hava operasyonuyla 20 hedef imha edildiğini kaydetti.

Aktürk, hava operasyonunda yerli ve milli mühimmat kullanıldığını ve hedeflerde oluşan etkiyi değerlendirme çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, Irak’ın kuzeyinden kaçarak Habur Hudut Karakolu’na teslim olan bir PKK’lı teröristin olduğunu da hatırlattı. Aktürk, Pençe operasyon bölgesinde şehit olan Piyade Binbaşı Osman Ayan’a Allah’tan rahmet diledi.

Hudut güvenliği ile ilgili bilgi veren Aktürk, son bir hafta içerisinde 531 şahısın yakalandığını, bu sayının 1 Ocak’tan bu yana 9598’e ulaştığını belirtti. Yıl içerisinde ise 73 bin 787 kişi hudutlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışırken engellendi.

Aktürk, TSK’nın ikili ilişkiler ve uluslararası misyonlar kapsamında küresel ve bölgesel barışa katkıda bulunmaya devam ettiğini vurguladı. Kıbrıs Barış Harekatı’nı karalayan ve çözümsüzlüğe hizmet eden çabaların adadaki güvenlik ortamına zarar verdiğini belirten Aktürk, bakanlık tarafından hazırlanan Kıbrıs Barış Harekatı belgeselinin İngilizce alt yazılı olarak yayınlanacağını açıkladı.

Milli Mücadele döneminde yaşanan zulümleri anlatan “Ertesi Gün” adlı belgeselin 9 Eylül’de TRT Belgesel’de yayınlanacağını da duyuran Aktürk, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in son bir hafta içerisinde gerçekleştirdiği görüşmeleri ve katıldığı programları da hatırlattı.

Aktürk, Türkiye ile Yunanistan arasında “Güven Artırıcı Önlemler 2024 Yılı Uygulama Planı” kapsamında 1’inci Ordu Komutanı’nın 11-12 Eylül’de Larissa’da Yunanistan 1’inci Ordu Komutanı’nı ziyaret etmesinin planlandığını belirtti.

Aktürk, İsrail’in Gazze’den sonra Batı Şeria’ya başlattığı saldırılar ve Filistin halkına yönelik katliamların uluslararası güvenliği tehdit ettiğini vurguladı. İsrailli yetkililerin gerginliği artıran söylemlerinin son derece tehlikeli olduğunu dile getiren Aktürk, İsrail’e karşı zorlayıcı tedbirler alınması gerektiğini ve bölgede kalıcı bir ateşkes sağlanmasının şart olduğunu ifade etti.

TSK’nın eğitim ve tatbikat faaliyetlerine de değinen Aktürk, 2-6 Eylül’de Yunanistan ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dynamic Guard-II/2024 tatbikatına TCG Yıldırım gemimizin katıldığını, 2-13 Eylül arasında İtalya’da Dynamic Move-II tatbikatının icra edildiğini ve 10-19 Eylül arasında Almanya’da Steadfast Foxtrot-24 tatbikatına katılım sağlanacağını belirtti.

Aktürk, çeşitli ülkelerden gelen gemilerin Türkiye’ye liman ziyaretleri gerçekleştirdiğini, 4 Eylül’de Doğu Akdeniz’de TCG Gelibolu, TCG Bafra ve TCG Doğanay gemilerimizle Fransa Deniz Kuvvetlerine ait Languedoc gemisi tarafından geçiş ve hava savunma eğitimlerinin icra edildiğini ve TCG Alemdar gemimizin 8-20 Eylül arasında Norveç’te gerçekleştirilecek Dynamic Monarch-2024 tatbikatı kapsamında liman ziyareti gerçekleştirdiğini kaydetti.

Aktürk, 3-5 Eylül tarihleri arasında Mısır’da düzenlenen Uluslararası Havacılık Fuarı’na iki F-16 uçağıyla katılım sağlandığını ve 6-7 Eylül’de Avusturya’da düzenlenecek Airpower 2024 faaliyetine de iki F-16 uçağıyla katılımın planlandığını belirtti. Aktürk, yerli ve milli savunma sanayisinin yüksek teknoloji ürünleriyle donatılan TSK’nın imkan ve kabiliyetlerinin sürekli olarak arttığını vurguladı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, 30 Ağustos’ta Kara Harp Okulu’nda yapılan yemin töreninden sonra sosyal medyaya yansıyan olaylara ilişkin açıklama yaptı. Kaynaklar, “Olayın her yönüyle incelendiğini” belirtti ve kamuoyunu bu konuda müsterih olmaya çağırdı.

Kaynaklar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin milli, manevi ve mesleki değerlerinden asla taviz vermeyeceğini ve görevlerini kararlılıkla yerine getireceğini vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.