DOLAR 34,1163 0.29%
EURO 38,0427 -0.05%
ALTIN 2.862,861,20
BITCOIN 2135884-1.03729%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

19:12

AKŞAMA KALAN SÜRE

MSB: Son bir haftada 65 terörist etkisiz hale getirildi
13 okunma

MSB: Son bir haftada 65 terörist etkisiz hale getirildi

ABONE OL
Ağustos 29, 2024 09:57
MSB: Son bir haftada 65 terörist etkisiz hale getirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir haftada Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlarda 65 teröristi etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü kutladı. Aktürk, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Milli Mücadele kahramanlarını, şehitleri ve gazileri saygıyla andığını belirtti.

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), terörü kaynağında yok etme stratejisi çerçevesinde sürdürdüğü operasyonlar hakkında bilgi verdi. 1 Ocak’tan bugüne kadar Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 1828 terörist etkisiz hale getirilmiş, bunların 65’i son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca, geçen hafta Irak’ın kuzeyinden kaçan bir PKK’lı terörist Habur Hudut Karakoluna teslim olmuştur.

Aktürk, 22 Ağustos’ta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde meydana gelen bir araç kazasında şehit olan Piyade Er Uğurcan Işık’a Allah’tan rahmet diledi.

Aktürk, Türkiye’nin sınırlarının çok katmanlı bir güvenlik sistemiyle korunduğunu ve son bir haftada yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapmaya çalışan 394 kişinin yakalandığını, 1370 kişinin ise engellendiğini söyledi. Yakalanan kişilerin 15’inin terör örgütü mensubu olduğu belirtildi. 1 Ocak’tan bugüne kadar toplam 9 bin 67 kişi yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapmaya çalışırken yakalanmış, 72 bin 82 kişi ise engellenmiştir.

Türkiye ile Rusya Federasyonu arasındaki birleşik kara devriyesinin 22 Ağustos’ta Barış Pınarı Harekatı bölgesinde yeniden başlatıldığını hatırlatan Aktürk, 24 Ağustos 2016’da Suriye’nin kuzeyinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı’nın yıl dönümünde Mehmetçiği kutladı ve şehitlere rahmet, gazilere sağlık diledi.

Aktürk, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in faaliyetlerine dair bilgiler verdi. Bakan Güler’in 30 Ağustos’ta Anıtkabir’de düzenlenecek törene, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki tebrikata, Devlet Mezarlığındaki Anma Töreni ile Kara Harp Okulundaki Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet törenlerine katılacağını, 31 Ağustos’ta ise Deniz ve Hava Harp Okulları ile Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulundaki mezuniyet törenlerine katılacağını belirtti.

Aktürk, İsrail’in uluslararası hukuku çiğneyerek saldırganlığına devam ettiğini ve bölgedeki gerilimi artırdığını söyledi. İsrail’in saldırılarının bölgeyi tehdit eden bir durum yarattığını ve Filistin halkına uyguladığı soykırımın bölgesel ve küresel güvenliği tehdit ettiğini belirten Aktürk, İsrail’in son olarak Batı Şeria’da başlattığı yasa dışı operasyonun uluslararası hukuku tamamen yok sayan bir eylem olduğunu vurguladı. Aktürk, ateşkes görüşmelerinin ciddi bir şekilde ilerlemesi ve neticelenmesinin hem Filistin halkının hem de bölgenin refah ve istikrarı için elzem olduğunu ifade etti. Ayrıca, Gazze’deki zulüm ve katliamları duyurmak için çalışırken İsrail’in saldırısı sonucu yaralanan TRT mensuplarına ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Aktürk, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları kapsamında Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek faaliyetleri anlattı. Ankara’da geçit töreni, Deniz Kuvvetlerinin yüzer unsurları tarafından 22 limanda halka açık liman ziyaretleri, Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK ekiplerinin gösteri uçuşları, muharip uçak geçişleri, bando konserleri ve askeri müzelerin ücretsiz olarak ziyaret edilebileceğini belirtti.

Aktürk, Arnavutluk Deniz Kuvvetlerine ait ORIKU gemisi, ABD Donanmasına ait USS WASP amfibi gemisi ve Fransa Deniz Kuvvetlerine ait LANGUEDOC fırkateyni tarafından İzmir ve Mersin’e liman ziyaretleri gerçekleştirileceğini açıkladı. NATO Müttefik Hava Komutanlığınca artırılmış teyakkuz faaliyetleri kapsamında, Romanya hava sahasında icra edilen mukabil hava harekatı eğitimlerine 4 adet F-16 ve tanker uçağı ile katılım sağlandığını, 3-5 Eylül arasında Mısır’da düzenlenecek Uluslararası Havacılık Fuarı’na 2 adet F-16 uçağının katılacağını söyledi.

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin orman yangınları başta olmak üzere afetlerle mücadeleye destek vermeye devam ettiğini ve bugüne kadar 30 ayrı yerde meydana gelen orman yangınlarının söndürülmesine 98 helikopter ile 2 bin 919 sorti yapılarak destek sağlandığını belirtti.

Aktürk, yerli ve milli savunma sanayi ürünleriyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin etkinlik ve caydırıcılığının artırılması faaliyetlerine devam edildiğini belirterek, Piri Reis isimli Yeni Tip Denizaltı Projesinin birinci gemisinin, Yakıt 2-3-4 akaryakıt gemilerinin ve dünyada sınıfının en büyüğü olan 3 bin tonluk Denizaltı Havuzunun hizmete alındığını açıkladı.

Aktürk, personel ve askeri öğrenci alım ve temin faaliyetlerinin planlandığı şekilde devam ettiğini, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu ve Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet törenlerinin yarın, Deniz Harp Okulu ve Hava Harp Okulu ile Kara, Deniz ve Hava Astsubay Meslek Yüksekokullarının mezuniyet törenlerinin ise 31 Ağustos’ta icra edileceğini belirtti. Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarından 1510 subay, 2 bin 51 astsubay ile 17 dost ve müttefik ülkeden 103 subay ve 62 astsubayın mezun olacağını açıkladı. Ayrıca, Milli Savunma Bakanlığına Sözleşmeli Bilişim Personeli Temini kapsamında başvuruların 3 Eylül’de başlayacak olup 3 Ekim’e kadar süreceğini belirtti.

(Devam edecek)

Kaynak: AA / Güncel

Milli Savunma Bakanlığı Milli Savunma Bakanlığı Halkla İlişkiler Operasyon ankara Suriye Irak Savunma Dış Politika Terör Doğal Afetler Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP