DOLAR 34,2152 -0.03%
EURO 37,5464 0.17%
ALTIN 2.871,460,07
BITCOIN 2093771-1.60673%
İstanbul
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:05

İKİNDİYE KALAN SÜRE

MSB: "Son bir haftada 42 terörist etkisiz hale getirildi"
6 okunma

MSB: "Son bir haftada 42 terörist etkisiz hale getirildi"

ABONE OL
Ekim 10, 2024 09:56
MSB: "Son bir haftada 42 terörist etkisiz hale getirildi"
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Savunma Bakanlığı, son bir hafta içinde 42 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, Ankara’nın Polatlı ilçesindeki Sakarya Kışlası’nda “Ateş Serbest 2024” tatbikatı kapsamında basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çeşitli tatbikatlar ile kara, deniz, hava ve siber alanlarda etkinliğini ve caydırıcılığını artırdığını vurguladı. “Kahraman ordumuzun ateş gücünü ve personelimizin yeteneklerini göstermek, envanterdeki silahları tanıtmak ve kuvvetler arası koordinasyonu geliştirmek amacıyla 8-11 Ekim tarihleri arasında Polatlı’da gerçekleşen tatbikatta, F-16’lardan SİHA’lara kadar çeşitli silah sistemleri başarıyla kullanıldı,” dedi.

Tuğamiral Aktürk ayrıca, Somali’nin deniz yetki alanlarında araştırma yapacak Oruç Reis gemisine refakat ve koruma sağlayan TCG Gediz, TCG Gökova ve TCG ÜTĞM. Arif Ekmekçi gemilerinden oluşan Somali Deniz Görev Grubu’nun 5 Ekim’de İstanbul Boğazı’ndan Somali’ye doğru yola çıktığını açıkladı. Lübnan’da bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesi için görevlendirilen TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemilerinin ise 9 Ekim’de Lübnan’a ulaştığını ve 300 ton insani yardım malzemesinin de Lübnan’a ulaştırıldığını belirtti. Tuğamiral Aktürk, vatandaşları taşıyan gemilerin 10 Ekim’de Mersin’e ulaşmasının beklendiğini ve tahliye operasyonları sırasında TCG Gaziantep, TCG Salihreis, TCG Bartın ve TCG Bandırma gemilerinin de güvenlik sağladığını ifade etti.

Tuğamiral Aktürk, kararlılıkla uygulanan teröre karşı mücadele stratejisi kapsamında son bir haftada 42 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, “1 Ocak’tan bugüne kadar ise Irak’ta 1113 ve Suriye’nin kuzeyinde 136 olmak üzere toplamda 2149 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit ve Pençe-Yıldırım operasyon bölgelerinde ele geçirilen çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemeleri bulunmuştur. 9 Ekim’de şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’a Allah’tan rahmet diliyoruz,” dedi.

Suriye’de istikrarın sağlanması ve Suriyelilerin güvenli bir ortama geri dönmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Aktürk, “Ülkemizin güneyinde oluşturulmak istenen terör koridorunu engellemek amacıyla 9 Ekim 2019’da başlatılan Barış Pınarı Harekatı’nın 5’inci yıl dönümünde şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz,” dedi.

Tuğamiral Aktürk, hudutlarda yoğun güvenlik önlemleri alındığını ve son bir hafta içerisinde 5’i terör örgütü mensubu olmak üzere 340 kişinin yakalandığını, 1 Ocak’tan bugüne kadar yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 11 bin 679 kişinin yakalandığını belirtti. Son bir haftada engellenen bin 167 kişiyle birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı da 80 bin 802’ye ulaştı. Son bir hafta içerisinde Hatay ve Van hudut hattında yapılan arama-tarama faaliyetlerinde toplam 103 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Tuğamiral Aktürk, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in 10 Ekim 2023 tarihinde Kosova Barış Gücü (KFOR) Komutanlığı görevinin İtalya’ya devri için düzenlenecek törene katılacağını ve bir yıl boyunca üstlenilen KFOR Komutanlık görevinin NATO ve Birleşmiş Milletler kararlarına uygun bir şekilde yerine getirildiğini söyledi. Bakan Güler, 17-18 Ekim tarihlerinde Brüksel’de gerçekleştirilecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı’na da katılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Savunma Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Güvenlik Savunma ankara Yerel Terör

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP