DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2144835-0.02851%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Motosiklet Kazasında Yardımsever Sürücülerden Destek
13 okunma

Motosiklet Kazasında Yardımsever Sürücülerden Destek

ABONE OL
Eylül 3, 2024 08:44
Motosiklet Kazasında Yardımsever Sürücülerden Destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’da meydana gelen bir trafik kazasında 24 yaşındaki Büşra Göksun, motosikletiyle bariyere çarparak yaralandı. Kazayı gören diğer sürücüler hemen Göksun’a yardım etmek için durdu ve sağlık ekibi gelene kadar onu bilinçli tutmaya çalıştı.

Kaza, Konyaaltı ilçesi Pınarbaşı Mahallesi İller Bankası Kavşağı’nda saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Göksun, kent merkezine doğru giderken 07 BKP 718 plakalı motosikletiyle kontrolünü kaybetti ve bariyere çarptı. Diğer sürücüler, Göksun’un yardımına koştu. Bir sürücü, Göksun’un sırtına hırkasını örterek başının altına da bir bez koydu. Durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdiler.

Ezgi Zengin ve Deniz Fischer ise Göksun’un bilincini açık tutmaya çalıştılar. Göksun’un elini tutan Fischer ve Zengin, “Kendinde kal”, “Gözlerini kapatma, açık tut”, “Sorularıma cevap ver”, “Büşra uyuma, cevap ver” diyerek Göksun’u uyandırmaya çalıştılar. Bu sırada, bir vatandaş otomobilinin bagajından çıkardığı bagaj taban halısıyla Göksun’u güneşten korumak için gölgelik yaptı.

Kısa sürede gelen sağlık ekibi, Göksun’a ilk müdahaleyi yaptı. Kazayı gören bir motosikletli Göksun’un kaskını çıkardı. Hayati tehlikesi olmayan Göksun, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Göksun’a yardım eden Ezgi Zengin, Göksun’un kaskını sıkıca tuttuğu görüldü.

‘Çok güneş olduğu için gölgelik yaptık’

Ezgi Zengin, “Virajı alamadı ve bir anda bariyere çarptı. Dengesini sağlayamadı. Ben de kazayı görünce durdum ve yardım ettim. Sürekli bilincini açık tutmaya çalıştım. Yerden kaldırmadık, sorular sorarak uyanık kalmasını sağladık. Bir vatandaş bagaj halısını getirdi ve başının üstünde tutarak gölgede tutmak istedik. Çok güneş olduğu için gölgelik yaptık” dedi.

‘Sürekli uyanık kalmasını sağlamaya çalıştım’

Almanya’dan bir hafta önce Antalya’ya tatile geldiğini ve kazayı görünce hemen yardıma koştuğunu söyleyen Deniz Fischer ise, “Son zamanlarda çok fazla kazaya denk geldim. Bu kaza da benim hemen önümde oldu. Kazayı görür görmez durdum ve yanına gittim. Sürekli uyanık kalması için elimden geleni yaptım. Diğer arkadaşlar da gelip yardımcı oldu. Almanya’da 2 yıl sağlıkçıların yanında çalıştım ve burada da elimden geleni yaptım” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Motosiklet Antalya Göksun trafik Sağlık Güncel Güneş Kaza

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP