DOLAR 34,0067 -0.17%
EURO 38,1078 0.51%
ALTIN 2.828,600,93
BITCOIN 21235424.12937%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

MOSSAD’ın Patlayıcı Yerleştirdiği Çağrı Cihazları Lübnan’da Can Aldı
6 okunma

MOSSAD’ın Patlayıcı Yerleştirdiği Çağrı Cihazları Lübnan’da Can Aldı

ABONE OL
Eylül 18, 2024 07:55
MOSSAD’ın Patlayıcı Yerleştirdiği Çağrı Cihazları Lübnan’da Can Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lübnan’da Hizbullah mensupları tarafından kullanılan çağrı cihazlarının patlatılması sonucu yaşanan büyük çaplı saldırının yankıları sürüyor. Saldırıda şu ana kadar 9 kişinin hayatını kaybettiği ve 2750 kişinin yaralandığı bildirildi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, çağrı cihazlarının patlatılmasının Suriye’nin başkenti Şam ve çevresinde de 14 kişinin yaralanmasına yol açtığını belirtti. Bir Hizbullah’a yakın kaynak ise AFP’ye yaptığı açıklamada, Suriye’de meydana gelen patlamalarda bazı Hizbullah üyelerinin yaralandığını doğruladı.

Sky News Arabia’nın çeşitli kaynaklardan edindiği bilgiye göre, İsrail dış istihbarat teşkilatı MOSSAD, saldırının gerçekleştirilmesinde önemli bir rol oynadı. MOSSAD’ın Hizbullah’ın iletişim cihazlarını ele geçirdikten sonra pillerine “PETN” adı verilen güçlü bir patlayıcı yerleştirdiği iddia ediliyor. Cihazların pillerinin sıcaklığını uzaktan yükselterek patlattığı belirtiliyor.

ABD merkezli Wall Street Journal gazetesi ise patlamadan önce bazı Hizbullah üyelerinin cihazlarının ısındığını fark ederek onları attıklarını aktardı.

Lübnan Eğitim Bakanı Abbas Halabi, ülke genelinde yaşanan saldırıya karşı tedbir olarak çarşamba günü tüm devlet okullarının, özel okulların ve üniversitelerin tatil edileceğini duyurdu.

Orta Doğu Politika Güvenlik 3-sayfa Suriye İsrail Lübnan Mossad Dünya Tatil

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP