DOLAR 34,0953 0.19%
EURO 38,0775 0.03%
ALTIN 2.834,070,18
BITCOIN 21424353.92268%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Montella açıklamaları oku MeeTürkItaly nedir
9 okunma

Montella açıklamaları oku MeeTürkItaly nedir

İtalya'nın Türkiye Büyükelçiliğinin düzenlediği 'MeeTürkItaly' toplantısında A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Dünya Kupası'na katılmanın Avrupa Şampiyonası'ndan daha zor olduğunu vurguladı. Arda Güler'in büyük hayallerine dikkat çeken Montella, her maçı final gibi oynadıklarını ve genç yeteneklerin gelecekte takımın bel kemiği olacağını ifade etti.

ABONE OL
Eylül 12, 2024 10:18
Montella açıklamaları oku MeeTürkItaly nedir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

## A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın “MeeTürkItaly” Toplantısında Açıklamaları:

**Dünya Kupası Hedefi ve Uluslar Ligi’nin Önemi:**

Vincenzo Montella, “MeeTürkItaly” toplantısında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Kupası’na katılmanın Avrupa Şampiyonası’ndan çok daha zor olduğunu vurgulayarak, “Her maçı final gibi görüyoruz çünkü Avrupa Şampiyonası’na 32 takım katılırken Dünya Kupası’na sadece 16 takım katılıyor.” dedi. UEFA Uluslar Ligi’nin Dünya Kupası yolculuğunda önemli bir rol oynadığını belirten Montella, bu turnuvayı “hazırlık maçlarını tamamen bitirdiğimiz” bir fırsat olarak gördüğünü söyledi.

**Arda Güler’in Hayalleri ve Montella’nın Desteği:**

Milli futbolcu Arda Güler’in maç içinde sık sık Montella’ya danışması hakkında konuşan İtalyan teknik adam, “Arda futbolu çok keyifle oynuyor. Onu izlerken çocukluğumuza dönüyoruz çünkü çok büyük hayalleri olan bir oyuncu.” dedi. “Arda’nın hayalleri sınır tanımıyor ve bazen maç esnasında tavsiye istediğinde bu tavsiyeleri vermek çok keyif veriyor.” diye ekledi.

**Forvet Seçimi ve Takımın Çok Yönlülüğü:**

Montella, forvet seçiminde “rakibimize göre gerektiği zaman forvet kullanıyorum” yaklaşımını benimsediğini ifade etti. İzlanda maçında Umut Nayir’e forvette görev vermesinin sebebini, “Umut Nayir’in bu sezon bütün maçlarda oynaması” olarak açıkladı. Montella, “Hemen hemen bütün futbolcularımız gol atabilen futbolcular” diyerek milli takımın çok yönlü yapısına dikkat çekti.

**Avrupa’da veya Türkiye’de Oynamak:**

Montella, Avrupa kulüplerinden Süper Lig’e dönen futbolcuların milli takıma olan katkısını vurguladı. “Milli futbolcuların Süper Lig’e geri dönmesi beni üzmüyor. Önemli olan futbolcularımızın huzurlu olmaları ve düzenli oynayabilmeleri. Bu da performanslarına yansıyor.” dedi.

**Kerem Aktürkoğlu’nun Performansı ve Kenan Yıldız’ın Geleceği:**

İzlanda maçında hat-trick yapan Kerem Aktürkoğlu’nun performansını “her anlamda muazzam” olarak değerlendiren Montella, “Kerem son yıllarda en çok gol atan Türk futbolcularından biri ve bu da onun gol atmaya yatkın olduğunu gösteriyor.” dedi.

Kenan Yıldız’ın eleştirilen performansı hakkında ise, “Kenan 19 yaşında bir futbolcu. Şu anda Juventus’ta 10 numaralı formayı giyiyor ve büyük bir sorumluluk altında. Genç bir futbolcunun gelişimini takip etmemiz gerekiyor.” diye konuştu. Montella, “Kenan gelişime açık bir futbolcu. Kalbi ve yüreği Türk, Türklükle atıyor. Geleceği garanti altında ve bizimle her zaman yeri olacaktır.” diyerek Kenan Yıldız’a olan güvenini dile getirdi.

**Yeni Yönetimle İlişkiler ve Takım Atmosferi:**

Montella, Türkiye Futbol Federasyonu’ndaki yeni yönetimle olan ilişkilerini “çok güzel” olarak nitelendirdi. “Birbirimizi tanıyoruz ve karakter olarak benzer yanlarımız var. Takımda aile ortamı var. Hepimiz milli takımın önemini biliyoruz ve bu atmosferi beraber oluşturduk.” dedi.

**Eren Dinkci ve Can Uzun’un Geleceği:**

Milli takıma ilk kez seçilen Eren Dinkci ve Can Uzun hakkında konuşan Montella, “Her şey onların elinde. Eğer milli takıma çağrılırlarsa burada bir geleceğe sahip oldukları içindir. Kendilerini geliştirmeleri ve devam etmeleri her şeyi değiştirir.” dedi.

**Kültürel Zenginlik ve İtalyan Etkisi:**

Montella, Türk Milli Futbol Takımı’nın ve Kadın Voleybol Takımı’nın başında iki İtalyan hocanın olmasıyla “iki kültürün birbirine bağlı olduğunu” söyledi. “Bu kültürel zenginlik sayesinde kendimi daha gelişmiş bir hoca olarak görüyorum.” dedi.

**Kadın Voleybol Takımı’nın Başarısı:**

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı tebrik eden Montella, “Onları canıgönülden tebrik ediyorum. Çok büyük başarılar elde etmeleri hepimizi gururlandırdı ve mutlu etti.” dedi.

**Dünya Kupası Hayali:**

Montella, “A Milli Futbol Takımı’nı da A Milli Kadın Voleybol Takımı gibi bir gün Dünya Kupası’nı kazanırken görebilir miyiz?” sorusuna, “İnşallah, inşallah olur. Çünkü çalışmalarımızı hep en iyisini elde edebilmek için yapıyoruz.” şeklinde yanıt verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP