DOLAR 34,1207 0.29%
EURO 38,0731 0%
ALTIN 2.865,621,30
BITCOIN 21522520.13596%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

MİT Operasyonuyla Siber Casusluk Ağı Çökertildi
6 okunma

MİT Operasyonuyla Siber Casusluk Ağı Çökertildi

ABONE OL
Ağustos 13, 2024 07:57
MİT Operasyonuyla Siber Casusluk Ağı Çökertildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) koordinasyonunda gerçekleştirilen bir operasyonla, binlerce kişinin kişisel verilerini ele geçiren uluslararası bir siber casusluk ağı çökertildi ve 11 şüpheli gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, MİT, Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) iş birliğiyle gerçekleştirilen operasyonda, Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkeden vatandaşların kişisel verilerini çalan siber casusluk ağı etkisiz hale getirildi. Operasyon sonucunda 11 şüpheli yakalandı.

Çalınan verilerin terör örgütleriyle paylaşıldığı tespit edildi

MİT’in elde ettiği istihbarata göre, yurtdışı bağlantıları da olan siber casusluk ağı, çaldığı kişisel verileri terör örgütleri ve talep eden diğer kişilerle paylaşmış. MİT’in uzun süredir takip ettiği casusluk şebekesinin özellikle terör örgütlerine hayati önem taşıyan bilgiler sağladığı belirlendi.

Birçok internet sitesi erişime kapatıldı

Operasyon kapsamında, örgüt üyeleri gözaltına alınarak cezaevine gönderilirken, çok sayıda internet sitesinin erişime kapatılması sağlandı. Soruşturma devam ediyor ve ele geçirilen veriler titizlikle inceleniyor.

Siber casuslukla mücadelede kararlılık

Kişisel verilerin korunması için MİT’in siber casusluk operasyonlarını genişleterek sürdürmesi bekleniyor. Casusluk şebekesine karşı yapılan operasyonların sadece Türkiye ile sınırlı kalmayacağı ve yurt dışındaki bağlantıları da kapsayacağı tahmin ediliyor. – ANKARA

Operasyon 3-sayfa ankara 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP