DOLAR 34,0953 0.19%
EURO 38,0775 0.03%
ALTIN 2.834,070,18
BITCOIN 21424353.92268%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

MİT Başkanı Kalın'dan Libya'ya ziyaret | Dış Haberler
11 okunma

MİT Başkanı Kalın'dan Libya'ya ziyaret | Dış Haberler

MİT Başkanı Kalın, dün Libya'nın başkenti Trablus'a ziyaret gerçekleştirerek, üst düzey temaslarda bulundu. MİT Başkanı Kalın'ın Milli Birlik Hükümeti Başkanı Dubeybe ile ikili görüşmesinde Türkiye ve Libya arasındaki ikili ilişkiler, ortak çıkar konuları ve Gazze'deki güncel olaylar yer aldı.

ABONE OL
Eylül 6, 2024 09:45
MİT Başkanı Kalın'dan Libya'ya ziyaret | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Libya’nın başkenti Trablus’a bir ziyaret gerçekleştirerek üst düzey yetkililerle görüşmeler yaptı.

Dün Libya’ya giden Kalın, görüşmelerde bulunduğu yetkililer arasında Milli Birlik Hükümeti Başkanı Abdulhamid Dubeybe, Başkanlık Konseyi Başkan Yardımcıları Abdullah Lafi ile Musa Koni, Yüksek Devlet Konseyi temsilcileri, çeşitli bakanlar ve üst düzey güvenlik ve istihbarat yetkilileri yer aldı.

Görüşmelerde Libya’daki güncel siyasi ve askeri gelişmeler ele alındı. Türkiye’nin Libya’nın istikrarına ve birliğine verdiği desteğin altını çizen Kalın, ülkenin ihtilaflarının ulusal uzlaşı ile çözülmesi ve çatışmaların son bulması temennisinde bulundu.

MİT Başkanı Kalın ve Milli Birlik Hükümeti Başkanı Abdulhamid Dubeybe’nin görüşmesinde Türkiye-Libya ilişkilerinin geliştirilmesi, ortak çıkar konuları ve Gazze’deki son gelişmeler masaya yatırıldı. Görüşmede ayrıca Orta Doğu’daki gelişmelerin değerlendirilmesi ve siyasi ve güvenlik alanlarında iş birliğinin artırılması, bölgesel istikrarı sağlamak ve sivilleri korumak için ortak çabaların önemine vurgu yapıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP