DOLAR 34,1133 0.28%
EURO 38,0927 0.08%
ALTIN 2.863,521,22
BITCOIN 21638671.68619%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Ankara’da Hamas liderleriyle görüştü
11 okunma

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Ankara’da Hamas liderleriyle görüştü

ABONE OL
Eylül 14, 2024 07:57
MİT Başkanı İbrahim Kalın, Ankara’da Hamas liderleriyle görüştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Büro liderleriyle Ankara’da bir araya geldi. Görüşmenin temel amacı, İsrail-Filistin arasındaki çatışmaların son bulması için bir ateşkes sağlamak ve insani yardımın Gazze’ye ulaşmasını kolaylaştırmak olarak belirtiliyor.

KALIN, ANKARA’DA HAMAS LİDERLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede İsrail-Filistin arasında ateşkes görüşmelerinde gelinen nokta ve esir takası konuları detaylı bir şekilde ele alındı. Görüşmeye katılanlar, İsrail’in BM Güvenlik Konseyi tarafından onaylanan önerilerde yeni şartlar getirmesinin ateşkes sürecini zorlaştırdığını ifade ettiler.

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Ankara'da Hamas liderleriyle görüştüMİT Başkanı İbrahim Kalın

KALICI ATEŞKES VE İNSANİ YARDIM GÖRÜŞÜLDÜ

Görüşmede, Hamas’ın müzakere sürecindeki yapıcı yaklaşımı vurgulanırken, İsrail’in saldırıları nedeniyle yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi. Kalın ve Hamas liderleri, Gazze’de kalıcı bir ateşkes sağlamak ve bölgeye acil yardım ulaştırılması için atılacak adımları değerlendirdiler. İsrail’in katliama yol açan saldırıları konusunda derin endişeler dile getirildi.

MİT, çatışmaların başından beri ateşkes sağlanması için taraflar ve ilgili tüm aktörlerle sürekli iletişim halinde olduğunu ve önemli bir rol üstlendiğini belirtti. MİT, Hamas üst yönetimi, İsrail, Mısır, Katar ve ABD dahil olmak üzere tüm ilgililerle yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Kalın Dış Politika Diplomasi Orta Doğu Güvenlik Politika Filistin İsrail ankara Yerel Dünya Gazze

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP