DOLAR 34,0875 0.19%
EURO 38,0858 0%
ALTIN 2.834,930,22
BITCOIN 21474673.46901%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye geliyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye geliyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek | Dış Haberler
14 okunma

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye geliyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek | Dış Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Şubat'ta Kahire'ye yaptığı ziyaretin ardından bugün Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi ile Ankara'da bir araya gelecek; ziyaretin başlıca gündeminin Gazze olması beklenirken, iki ülke arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi de toplanacak.

ABONE OL
Eylül 4, 2024 07:45
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye geliyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabet ederek bugün ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Erdoğan’ın 14 Şubat 2024 tarihinde Kahire’ye yaptığı ziyaret, Türkiye-Mısır ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcı olmuştu. Bu ziyaret, iki ülke arasındaki 12 yıllık dondurucu ilişkinin ardından gerçekleştirilmişti.

Erdoğan ile Sisi’nin görüşmesinin en önemli gündem maddesini Gazze konusu oluşturacak. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının durdurulması, bölgede kalıcı bir ateşkes sağlanması ve Netanyahu hükümetinin yargılanması için atılabilecek ortak adımlar görüşülecek. Görüşmede, Filistin’in yanı sıra Libya, Sudan ve Somali gibi bölgesel konulara ilişkin olarak kalıcı istikrar, barış ve huzurun sağlanması için yapılabilecekler ele alınacak.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, ziyaret kapsamında Erdoğan’ın 14 Şubat 2024 tarihinde Kahire’ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında imzalanan Ortak Bildiri uyarınca yeniden yapılandırılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin ilk toplantısının iki ülke Cumhurbaşkanlarının riyasetinde düzenleneceği belirtildi.

Konsey toplantısında, Türkiye-Mısır ilişkileri tüm boyutlarıyla ele alınacak ve iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da güçlendirilmesi için atılabilecek adımlar üzerinde durulacak.

Görüşmelerde ikili ilişkiler ele alınmasının yanı sıra Gazze ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşanan İsrail saldırıları da dahil olmak üzere güncel bölgesel ve küresel meselelere dair görüş alışverişinde bulunulacak.

Toplantı kapsamında, iki ülke ilişkilerinin hukuki temelini güçlendirmeye yönelik bazı belgelerin imzalanması da gündemde bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP