DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 2292207-2.09123%
İstanbul
18°

AÇIK

18:15

AKŞAMA KALAN SÜRE

Minik Öğrencilerden Cumhuriyet Bayramı’na Özel Geri Dönüşüm Sergisi
11 okunma

Minik Öğrencilerden Cumhuriyet Bayramı’na Özel Geri Dönüşüm Sergisi

ABONE OL
Ekim 26, 2024 10:47
Minik Öğrencilerden Cumhuriyet Bayramı’na Özel Geri Dönüşüm Sergisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

## Gaziemir’deki Minik Eller, Atıklardan 101 Bayrak Yaratıyor!

İzmir’in Gaziemir ilçesindeki Gazi Umurbey Anaokulu öğrencileri, Cumhuriyet’in 101. yıl dönümünü renkli bir etkinlikle kutladı. Minik öğrenciler, evlerinden getirdikleri atık malzemeleri kullanarak Türk bayrakları hazırladı.

Şişe kapakları, pamuk, köpük ve plastik gibi malzemelerden oluşan 101 bayrak, “Bayrağımızın 101 Tonu” sergisinde sergilendi. Sergi, öğrencilere çevre bilincini aşılamak ve atık malzemelerin yeniden değerlendirilmesini vurgulamak amacıyla düzenlendi.

Sergi açılışında, Gaziemir İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Atilla, öğrencilere 101 adet çam fidanı dağıttı. Bu anlamlı jestle, orman yangınlarına dikkat çekildi ve doğaya karşı sorumluluk duygusunun önemi vurgulandı.

Okul Müdürü Mehtap Tarsuslu, “Çocuklarımız, ebeveynlerinin yardımıyla evlerinde bayrakları hazırladı. Yaratıcı ve güzel fikirlerle doluydular. Aynı zamanda son dönemde artan orman yangınlarına karşı farkındalık yaratmak için 101 fidan dağıtımı gerçekleştirdik” dedi.

Minik öğrencilerden Zeynep Güneş Öner, “Geri dönüşüm malzemelerinden okul için bayraklar yaptık. Kaşık boya ve kağıt kullandım. Çok eğlenceliydi” diye konuştu. Zeynep Piraye Gündoğdu ise, “Önce kağıt tabak kullandık. Sonra tabakları sprey boya ile boyadık. Babam bana yardım etti” dedi.

Demir Ata Özet, “Güzel hissediyorum. Bayram nedeniyle mutluyum. Ponpon malzemeler kullanarak resim yaptım” derken, Elçin Makbule Can’ın annesi Beyza Can, “Bize bu duyguyu yaşattıkları için çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız bayram coşkusunu yaşıyor” dedi.

Cumhuriyet Bayramı Yerel Haberler Umurbey Güncel Eğitim Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP