DOLAR 34,1101 0.06%
EURO 37,9966 0.24%
ALTIN 2.817,600,06
BITCOIN 20621563.25258%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Milyonlarca kişi Kamala Harris-Donald Trump düellosu için ekrana kilitlendi: 67 milyon kişi izledi | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Milyonlarca kişi Kamala Harris-Donald Trump düellosu için ekrana kilitlendi: 67 milyon kişi izledi | Dış Haberler
9 okunma

Milyonlarca kişi Kamala Harris-Donald Trump düellosu için ekrana kilitlendi: 67 milyon kişi izledi | Dış Haberler

ABD, Kasım ayında Donald Trump ve Kamala Harris arasında gerçekleşecek seçim yarışına hazırlanıyor. Başa baş giden seçim yarışında adaylar dün gece ilk kez canlı yayında karşı karşıya geldi. Reyting verilerine Trump-Harris düellosu 67 milyon kişi tarafından izlendi. Bu izlenme Biden-Trump düellosunun üzerine çıktı, ancak rekor hala 2016 yılındaki Trump-Clinton düellosunda

ABONE OL
Eylül 12, 2024 07:45
Milyonlarca kişi Kamala Harris-Donald Trump düellosu için ekrana kilitlendi: 67 milyon kişi izledi | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski ABD Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris, 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde ilk canlı tartışmalarını gerçekleştirdi. Bu tartışma, Cumhuriyetçi Parti adayı Trump ve Demokrat Parti adayı Harris’in seçim öncesi platformlarını sunma fırsatı oldu.

Tartışmayı 67 milyon kişi izledi, bu da Mayıs ayında gerçekleşen Biden-Trump tartışmasını geride bıraktı. Reyting verileri, genç ve orta yaşlı izleyicilerde önemli bir artış olduğunu gösteriyor.

GENÇ VE ORTA YAŞLI İZLEYİCİLERDE ARTİŞ OLDU

Harris ile Trump’ın tartışması, Biden’ın adaylıktan çekilmesine yol açan ilk tartışmadan 16 milyon daha fazla kişi tarafından izlendi. Nielsen’in raporuna göre, tartışma ABC News tarafından yönetildi ancak 17 farklı kanalda yayınlandı.

Tartışmanın reytingleri, 2016’daki Trump-Clinton ilk karşılaşmasındaki rekor izleyici sayısına ulaşamadı. Bu karşılaşmayı 84 milyon kişi izlemişti. 2020’deki Biden-Trump ilk tartışmasını ise 73,1 milyon kişi izledi.

Nielsen verilerine göre, 18-49 yaş aralığındaki yetişkinler, Harris’in Trump ile tartışmasını izlemek için ekran başına geçti. Bu veriler, genç ve orta yaşlı izleyicilerin tartışmaya daha fazla ilgi gösterdiğini gösteriyor.

ABD basınında yaygın olarak Harris’in tartışmayı kazandığı görüşü hakim. CNN’in tartışmayı izleyenler arasında yaptığı anlık ankete göre, izleyicilerin yüzde 63’ü Harris’in daha iyi performans gösterdiğini, yüzde 37’si ise Trump’ın daha iyi performans gösterdiğini belirtti.

Harris hazır, Trump gönülsüz Haberi Görüntüle

Trump’ın seçim ekibi ise tartışmayı Trump’ın kazandığını iddia etti.

İki başkan adayı arasında şu anda başka bir tartışma planlanmadı, ancak Harris’in ekibi bir münazara daha talep etti. Trump ise henüz tartışma fikrine olumlu yaklaşmıyor.

*Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP