DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21476750.06273%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Milli Savunma Bakanlığı: 2023’te 1868 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
8 okunma

Milli Savunma Bakanlığı: 2023’te 1868 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

ABONE OL
Eylül 5, 2024 09:57
Milli Savunma Bakanlığı: 2023’te 1868 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), son bir hafta içinde 40, bu yılın başından itibaren toplam 1868 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

MSB’nin düzenlediği basın toplantısında, Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleri başta olmak üzere her türlü tehditle mücadelesinin devam ettiğini vurguladı. “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil olmak üzere son bir hafta içinde 40, bu yılın başından itibaren toplam 1868 terörist etkisiz hale getirildi” dedi.

Aktürk, ayrıca Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan terör hedeflerine yönelik 2 Eylül’de gerçekleştirilen hava operasyonunda 20 hedefin başarıyla imha edildiğini belirtti. Bu hedefler arasında mağaralar, sığınaklar, barınaklar, depolar ve terör örgütü tarafından kullanılan tesisler yer alıyordu. Operasyonda ağırlıklı olarak yerli ve milli mühimmat kullanıldı ve çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Hedeflerin etki değerlendirmesinin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Tuğamiral Aktürk, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan bir PKK’lı teröristin Habur’daki Türk Hudut Karakoluna teslim olduğunu da bildirdi. Ayrıca, 4 Eylül’de Pençe operasyonu bölgesinde rahatsızlanarak şehit olan Piyade Binbaşı Osman Ayan’a Allah’tan rahmet diledi.

“4’ü terör örgütü mensubu olmak üzere toplam 531 şahıs yakalandı” dedi Aktürk, sınır birliklerinin imkan ve kabiliyetlerinin sürekli olarak geliştirildiğini belirterek. “Son bir hafta içerisinde 4’ü terör örgütü mensubu olmak üzere 531 şahıs yakalandı, 1 Ocak’tan bugüne kadar yasa dışı yollarla geçmeye çalışanların sayısı 9598’e ulaştı. Son bir haftada engellenen 1370 şahıs ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı da 73787’ye ulaştı” diye ekledi.

Bakanlıktan “Famagusta” dizisine tepki geldi. 20 Eylül’de bir dijital platformda yayınlanacak olan “Famagusta” isimli diziye tepki gösteren Tuğamiral Aktürk, “Tarihi gerçekleri çarpıtarak Rum çeteleri tarafından acımasızca katledilen Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin aziz hatıralarına büyük saygısızlık içeren ve dijital bir platformda yayınlanacağı duyurulan kara propaganda amaçlı ‘Famagusta’ adlı dizi ve benzeri provokatif girişimlerin Rum tarafı dahil kimseye bir yarar sağlamayacağı açıktır. Her iki tarafa barış ve huzur getiren Kıbrıs Barış Harekatı’nı karalayan, çözümsüzlüğe hizmet eden bu tarz beyhude çabalar; Ada’da sağlanan güvenlik ortamına zarar vermektedir” ifadelerini kullandı.

“Milli Davamız Kıbrıs konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıslı kardeşlerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz”

Tuğamiral Aktürk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öte yandan, Bakanlığımız tarafından hazırlanan Kıbrıs Barış Harekatı’na giden süreçte uydurma senaryoların değil, yaşanan gerçeklerin anlatıldığı ’50’nci Yıl Belgeseli’ İngilizce alt yazılı olarak çeşitli platformlarda yayınlanacaktır. Milli Davamız Kıbrıs konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıslı kardeşlerimizin yanlarında olmaya devam edeceğiz. Ayrıca Milli Mücadele döneminde Yunan ordusunun halkımıza yaptığı zulüm ve yaşattığı acıların objektif ve tarihsel dokümanlara dayanarak anlatıldığı ‘Ertesi Gün’ adlı belgesel 9 Eylül’de TRT Belgesel’de yayınlanacaktır.”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in programı hakkında konuşan Tuğamiral Aktürk, “Bakanımız bugün Kuveyt’in Ankara Büyükelçisini kabul edecektir” dedi. Ayrıca, Türkiye ile Yunanistan arasında “Güven Artırıcı Önlemler 2024 Yılı Uygulama Planı” kapsamında 1’inci Ordu Komutanı’nın, 11-12 Eylül’de Yunanistan 1’inci Ordu Komutanı’nı ziyaret edeceğini söyledi.

Tuğamiral Aktürk, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından, muhtelif miktarda OMTAS Kuleli Zırhlı Tanksavar Aracının muayene ve kabul faaliyetlerinin tamamlandığını duyurdu.

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde yaşanan olaylara ilişkin Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, 30 Ağustos tarihinde Kara Harp Okulu’nda yapılan yemin töreninden sonra sosyal medyada yansıyan olaylara ilişkin sorular üzerine şunları söyledi:

“Öncelikle, Zafer Bayramı’mızı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü büyük bir coşkuyla kutladığımız 30-31 Ağustos tarihlerinde, Harp Okullarımızın mezuniyet törenlerini de Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle icra ettik. Köklü bir tarihe sahip olan ordumuzun gözbebeği Harp Okullarımızın mezuniyet sevincinin yanı sıra ülkemiz ve dünya tarihinde ilk defa 3 kız öğrencimizin Harp Okullarımızdan birincilikle mezun olmasının da gururunu yaşadık.

Bununla birlikte Kara Harp Okulu Sancak Devir Teslim ve Mezuniyet Töreni sonrasında kamuoyuna bazı görüntüler yansımıştır. Söz konusu görüntüler, özellikle sosyal medya üzerinden farklı yorum ve değerlendirmelerle bağlamından koparılıp bambaşka mecralara, boyutlara çekilmeye çalışılmakta, gerçeklikten kopuk kısır tartışmalar oluşturulmaktadır.

Önceliği müesses disiplini muhafaza etmek olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizde; disipline aykırı hiçbir eylem, olay ve duruma müsamaha gösterilmeyeceğinden en ufak bir şüphe duyulmamalıdır. Bahse konu olay da her yönüyle incelenmektedir. İnceleme sonucunda yapılacak tespitlere göre; disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemler yapılacaktır. Dolayısıyla kamuoyu bu konuda müsterih olmalı ve kendi ajandalarına göre bu görüntüler üzerinden manipülasyon üretenlere itibar etmemelidir.” – ANKARA

Milli Savunma Bakanlığı Dış Politika Politika Güvenlik Savunma ankara Terör

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP