DOLAR 33,9994 -0.19%
EURO 38,0675 0.4%
ALTIN 2.830,010,98
BITCOIN 21616084.39551%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Milli İstihbarat Akademisi Eğitim Hayatına Başladı
9 okunma

Milli İstihbarat Akademisi Eğitim Hayatına Başladı

ABONE OL
Eylül 17, 2024 07:48
Milli İstihbarat Akademisi Eğitim Hayatına Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli İstihbarat Akademisi’nin kapıları, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın’ın katıldığı ilk dersle resmen açıldı.

Akademi tarafından yapılan açıklamada, Başkan Kalın’ın Akademinin açılış dersini vererek, Türkiye’nin küresel alanda istihbarat alanında söz sahibi olmasının önemini vurguladığı belirtildi. Kalın, istihbarat alanında yeni kavramlar ve literatür geliştirmenin hayati önem taşıdığını vurgulayarak, Akademinin bu alandaki misyonunu ortaya koydu.

Dünya ve Türkiye için yeni bir yolculuğa başlandığını ifade eden Kalın, şunları söyledi:

“Milli İstihbarat Akademisi, teori ve pratiği, kavramsal düşünceyi ve uygulamayı bir araya getirerek kendi kavram setimizi oluşturacak ve bize yeni ufuklar açacak. Türkiye’de istihbarat alanının bir bilim dalı olarak yerleşmesi ve geliştirilmesi hedefiyle, Akademinin lisansüstü eğitim ve bilimsel araştırma faaliyetlerinde bulunması planlanıyor. İstihbarat çalışmaları çerçevesinde teori ile pratiğin bir araya getirilmesi, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu alanlarda saha uzmanlarının yetişmesine ve yeni çalışma alanlarının ortaya çıkmasına katkı sağlayacaktır.”

Akademinin uluslararası öğrencilere de kapılarını açtığını, çok boyutlu ve çok eksenli bir dünya tasavvurunun giderek güç kazandığını ifade eden Kalın, Türkiye’yi ve bölgeyi bu yeni dünyaya hazırlayacak bilgi setini merkezine alacak Akademinin, aynı zamanda kamu kurumlarına da belli uzmanlık alanlarında eğitim imkanı sunacağını belirtti.

Kalın, hızlı biçimde değişen istihbarat ve güvenlik ekosisteminin anlamlandırılması ve yapay zeka, veri analitiği, siber güvenlik, kriptoloji, uydu ve uzay teknolojileri alanlarında öncü programlar yürütülerek, raporlama için analistler yetiştirileceğini vurguladı.

Türkiye’nin uluslararası ilişkiler, siyaset ve strateji alanlarında birçok çalışanı bulunmasına rağmen doğrudan istihbarat alanında çalışan sayısının az olduğunu değerlendiren Kalın, Milli İstihbarat Akademisi tarafından gerçekleştirilecek çalışmalar sayesinde bu alandaki eksikliğin kapatılacağını belirtti.

Kalın, Akademinin, istihbarat alanındaki dünya çapındaki gelişmeleri yakından takip ederek, değişime ve dönüşüme öncülük edecek bir stratejik anlayışın kökleşmesini sağlayacağını ve Türkiye’de nitelikli ve dünya ile etkileşime açık bir istihbarat topluluğu oluşturacağını vurguladı. “Türkiye Ekseni” doğrultusunda yapılacak çalışmalar, Akademinin ve ülkenin istihbarat ve güvenlik alanında yeni imkan ve kabiliyetler kazanmasına katkı sağlayacaktır.” ifadesini kullandı.

Uluslararası İlişkiler İbrahim Kalın Teknoloji Güvenlik Türkiye Eğitim Güncel Dünya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP