DOLAR 34,2390 -0.12%
EURO 37,0924 0.27%
ALTIN 3.001,880,32
BITCOIN 23091842.20766%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

19:38

YATSIYA KALAN SÜRE

Milli halterciler, Avrupa Gençler Şampiyonası’na takım halinde şampiyonluk hedefiyle gidiyor
7 okunma

Milli halterciler, Avrupa Gençler Şampiyonası’na takım halinde şampiyonluk hedefiyle gidiyor

ABONE OL
Ekim 24, 2024 10:56
Milli halterciler, Avrupa Gençler Şampiyonası’na takım halinde şampiyonluk hedefiyle gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Erkek Halter Takımı Teknik Direktörü Gökhan Kuşçuoğlu, 26 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında Polonya’da düzenlenecek Avrupa Gençler ve 23 Yaş Altı Halter Şampiyonası’nda takım halinde şampiyonluk hedeflediklerini açıkladı. Özellikle genç erkek takımından büyük beklentileri olduğunu vurguladı.

Kuşçuoğlu, antrenör Yasin Aydın ve Ankara’daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde çalışmalarını tamamlayan haltercilerden Harun Algül (55 kg), Yusuf Fehmi Genç (67 kg) ve Ali Oflaz (+109 kg) ile birlikte, şampiyonluk yolculukları hakkında bilgi verdi.

Polonya’da genç erkeklerde 10, 23 yaş altı erkeklerde ise 3 sporcu ile mücadele edeceklerini belirten Kuşçuoğlu, “Neredeyse tüm sporculardan madalya bekliyoruz. Özellikle genç takımımızdan takım halinde şampiyonluk hedefliyoruz. 23 yaş altı takımımızdan da Yusuf Fehmi Genç’ten şampiyonluk bekliyoruz, Ali Oflaz ve Harun Algül’den de madalya bekliyoruz.” dedi.

Paris 2024 Olimpiyatları’nda Muhammed Furkan Özbek’in yaşadığı sakatlığı hatırlatan Kuşçuoğlu, “Paris’te madalyaya çok yaklaştık, antrenmanlarda şampiyon olacak kadar derecelere ulaştık. Ancak son hafta yaşadığı sakatlık, dördüncülük ile sonuçlanan yarışımızda madalya hayalimizi suya düşürdü. Aslında Paris’te kesinlikle madalya bekliyorduk. İnşallah Los Angeles Olimpiyatları’nda bunu fazlasıyla telafi edeceğiz. 2028 için hedefimiz, özellikle buradaki gençlerimizi hazırlamak. Çünkü artık onlar bu seviyeye ulaştılar.” diye konuştu.

Geçen yılki Gençler Avrupa Şampiyonası’nda takım halinde ikincilik elde ettiklerini hatırlatan Kuşçuoğlu, “Geçen yıl Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda da erkeklerimiz takım halinde üçüncü oldu, 2 altın madalya ve 9 madalya kazandı. Polonya’da bunu kesinlikle geçeceğiz. Özellikle kadınlar ve erkekler genç takımımızdan şampiyonluk bekliyoruz. Bireysel olarak da genç takımdaki Ramazan Efe Yılmaz, Kaan Kahriman, Muhammed Emin Burun, Enes Çelik’ten, 23 yaş altında Yusuf Fehmi Genç’ten ve Ali Oflaz’dan da altın madalya hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Milli takım antrenörlerinden Yasin Aydın ise “Sporcularımızla güzel bir performans yakaladık, inşallah Polonya’da da madalyaları alacağız. 23 yaş altı milli takımı olarak iddialıyız, üç sporcumuzdan da altın madalya bekliyoruz.” dedi.

Polonya’da 67 kiloda podyuma çıkacak olan Yusuf Fehmi Genç, 2022 yılında büyükler kategorisinde dünya şampiyonluğuna ulaşmıştı. “2024 Paris Olimpiyatları bitti, yeni bir sezona giriş yaptık. Dinlendikten sonra yaklaşık 2,5 aydır çalışmalarımız devam ediyor. Asıl hedefimiz Bahreyn’de yapılacak Büyükler Dünya Şampiyonası, 2022 yılında büyükler dünya şampiyonu oldum. Polonya’ya da altın madalya kazanmak için gidiyoruz. Şu an start listesinde birinci sırada gözüküyorum, bir aksaklık olmazsa inşallah ülkeme altın madalya getireceğim.” dedi.

Katıldığı bütün şampiyonalara 2028 Los Angeles Olimpiyatları’na hazırlık gözüyle baktığını belirten Yusuf Fehmi, şunları söyledi: “Bahreyn Büyükler Dünya Halter Şampiyonası’nda da hedefim şampiyonluk, hatta üstüne bir de rekor kırmayı hedefliyorum. Şu an silkmede dünya rekoru 190 kilo, antrenmanlarda şu anda silkmede 180’e kadar geldim, 10 kilo kaldı. Aslında fazla bir şey kalmadı. Bayreyn’e de 1,5 aylık bir süremiz kaldı, inşallah yaparım. Ülkeme hem altın madalyamı hem de rekoru da getiririm. Basamak basamak ilerliyoruz, çok fazla zorlamadan. 2024 Paris’e hazırlık için fazla zamanım kalmamıştı, 2028 olimpiyatlarına uzunca bir zamanımız var, onu çok iyi bir şekilde değerlendirip inşallah Los Angeles’e gidip altın madalya almak istiyorum. Olimpiyat altın madalyası çok uzak hedefler değil, yapılabilecek hedefler, biz kendimize inanıyoruz, ben de yapabileceğimi düşünüyorum. 2024 Paris bizim için büyük bir tecrübe oldu, o madalyayı alacağız inşallah.”

Polonya’da Harun Algül ve Ali Oflaz da şampiyonluk hedefliyor. Milli haltercilerden Harun Algül, Polonya’daki şampiyonaya yoğun bir kamp süreciyle hazırlandıklarını belirterek, “Güzel çalıştık, Polonya’da madalya alacağımıza inanıyorum. Benim kilomdaki yarış biraz çekişmeli geçecek gibi ama orada madalya kazanıp ülkemizi, memleketimizi gururlandıracağız. Polonya’dan sonra da Büyükler Avrupa Şampiyonası’nda da madalya kazanmayı çok istiyorum.” dedi.

Şampiyonada +109 kiloda yarışacak Ali Oflaz ise “Daha önce iki kere gençlerde Avrupa şampiyonu oldum, bir kez Avrupa ikincisi oldum. Polonya’ya çok güzel hazırlandık, inşallah buradan da Avrupa şampiyonluğu bekliyoruz. Daha sonra Büyükler Avrupa Şampiyonası var, ona da hazırlanıyorum. İlk hedefimiz Polonya’dan altın madalya, madalyamı abime armağan edeceğim. Annem babam ve ailem Konya’da, annem beni izledikçe duygulanır, onlara armağan edeceğim.” diye konuştu.

Polonya’daki Avrupa Şampiyonası’na Konya’da hazırlanan kadın milli haltercilerin Teknik Direktörü Ferhat Coşkun ise şunları söyledi: “Genç kadın milli takımımızla hazırlıklarımızı tamamladık. Takımda yer alan Ezgi Kılıç ve Yağmur Melek Şahin (45 kg), Merve İlden (55 kg), Tuğba Nur Koz ve Yezda Akar (64 kg), Tuba Kılınç (59 kg), Medine Saime Balaban (71 kg), Canan Korçak (81 kg), Büşra Çan (87 kg) ve Fatmagül Çevik (+87 kg) ile madalya arayacağız. Kadın sporcularımızın 7’sinden madalya bekliyoruz.”

Kaynak: AA / Fatih Çakmak – Spor

Milli Takım Polonya ankara Spor Ona

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP