DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 2296263-1.49928%
İstanbul
18°

AÇIK

15:46

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Öğretmen Seminerleri Hakkında Açıklama
5 okunma

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Öğretmen Seminerleri Hakkında Açıklama

ABONE OL
Ekim 26, 2024 09:49
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den Öğretmen Seminerleri Hakkında Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin ara tatil seminerleri hakkında önemli açıklamalar yaptı. Bakan Tekin, öğretmenlerle yaptığı görüşmelerde, kasım ayındaki ara tatil seminerlerinin online olarak gerçekleştirilmesi yönünde yoğun bir talep olduğunu belirtti. Bu talebi değerlendirdiklerini ve büyük ihtimalle yüz yüze yapılan seminerlerin online ortama taşınacağını ifade etti.

Bakan Tekin, öğretmenlerin ara tatil seminerlerinin 1 Ocak 2025’ten itibaren Milli Eğitim Akademisi üzerinden yürütüleceğini duyurdu. Ayrıca, öğretmenlerin uzmanlık ve başöğretmenlik ünvanlarını alabilmek için daha önce yapılan sınavın kaldırıldığını ve bunun yerine online ve yüz yüze eğitim paketleri hazırlandığını belirtti. Bu eğitim paketlerinin büyük çoğunluğunun online olacağını ve yıl boyunca devam edeceğini söyledi.

’20 YILLIK ÖĞRETMENİ SINAVA ALMAK OLMAZ’

Bakan Tekin, 20 yıllık öğretmenleri sınavdan geçirmenin doğru olmadığını vurgulayarak, sınavın kaldırılmasının haklı bir karar olduğunu belirtti. Yeni eğitim paketinin hem online hem de yüz yüze eğitim içereceğini ve uzmanlık ve başöğretmenlik ünvanını alan öğretmenlerin 31 Aralık 2024’e kadar eğitim süreçlerini tamamlayabileceklerini ifade etti.

‘TÜBİTAK İLE 2 PROJE YÜRÜTÜYORUZ’

Bakan Tekin, ölçme ve değerlendirmeyle ilgili yönetmelik değişikliklerine ve TÜBİTAK ile yürütülen iki önemli projeye değindi. Bu projelerden biri açık uçlu soruların değerlendirilmesiyle ilgili olup, sıra dışı öğrencileri keşfetmeyi hedefliyor. Diğer proje ise BİLSEM’lere öğrenci seçimiyle ilgili testleri kapsıyor. Bu yıl ilk defa TÜBİTAK ile geliştirilen yeni bir test kullanılacak. Bakan Tekin ayrıca, üstün yetenekli çocukların eğitimi için kurulan ARGEM’in önemine değindi ve gelecekte bu merkez için yeni projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Politika Eğitim

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP