DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2152534-0.43039%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

16:28

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Okullara 30 Bin Temizlik Personeli Alınacağını Açıkladı
8 okunma

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Okullara 30 Bin Temizlik Personeli Alınacağını Açıkladı

ABONE OL
Eylül 21, 2024 08:48
Milli Eğitim Bakanı Tekin, Okullara 30 Bin Temizlik Personeli Alınacağını Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

(ANKARA) – Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda yaşanan temizlik personeli yetersizliği konusuna ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Bakan Tekin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yeni bir istihdam programı başlattığını duyurdu. Bu programa başvuruların beklenenden düşük olması nedeniyle okullarda temizlik personeli eksikliği yaşandığını belirtti.

Tekin, CNN TÜRK’te katıldığı programda, 120 bin kişilik istihdam alanı açılmasına rağmen sadece yüzde 25’inin doldurulabildiğini söyledi. Bu durumun okullarda temizlik sorunlarına yol açtığını vurgulayan Bakan Tekin, Çalışma Bakanlığı’nın bu sorunu çözmek için harekete geçtiğini ifade etti.

Bakan Tekin, Çalışma Bakanlığı’nın önümüzdeki Pazartesi günü itibarıyla 30 bin temizlik personelini okullarda görevlendirmeye başlayacağını açıkladı. Bakan Tekin, gelecek hafta da ek personel alınarak temizlik personeli eksikliğinin giderileceğini belirtti.

Bakan Tekin, “45 bine yakın okulumuzda kadrolu temizlik elemanımız mevcut. Kalan okullarımız için taşeronlar ile çalışıyorduk. Taşeronların kadroya geçmesinin ardından yeni bir sorun ortaya çıktı. Okullar açık olduğu dönemde Çalışma Bakanlığımızın bize tahsis ettiği kontenjandan faydalanıyorduk. Bu yıl çalışma bakanlığımız bu projeyi revize etti. Haftada 5 gün değil, haftada 3 gün çalışma şeklinde bir düzenleme yapıldı. Bu program kapsamında 120 bin personel yarı zamanlı görevlendirildi. Okulların açılmasıyla bu süreç başladı. Ancak bu projeye başvuru çok sınırlı kaldı. 120 bin istihdam alanı oluşturulmasına rağmen sadece yüzde 25’i doldurulabildi. Bu talep eksikliklerinden dolayı okullarımızda böyle bir sıkıntı ortaya çıktı. Pazartesi itibarıyla 30 bin personel alınacak. Gelecek hafta ilave personel ile sorunu çözeceğiz,” şeklinde konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Politika Eğitim Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP