DOLAR 34,1462 0.1%
EURO 38,2565 0.22%
ALTIN 2.916,120,06
BITCOIN 21719170.30144%
İstanbul
24°

AÇIK

16:23

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Müfredat Değişikliklerini Duyurdu
5 okunma

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Müfredat Değişikliklerini Duyurdu

ABONE OL
Eylül 25, 2024 08:48
Milli Eğitim Bakanı Tekin, Müfredat Değişikliklerini Duyurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TUNCAY TÜRKGÜLÜ

(DÜZCE) – Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Düzce’de Akçakoca Orhan Özdemir Fen Listesi Kampüsü’nün ek hizmet binasının açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, eğitim öğretim sistemini çağdaş eğitim anlayışıyla uyumlu hale getirdiklerini ve müfredatı revize ettiklerini belirterek, “Eğitimin amacı bilgiyi edinmek değil, edinilen bilginin beceriye dönüşmesidir” dedi.

Bakan Tekin, “Müfredatımızda yoğun bilgi yükü vardı. Bu yükü çocuklarımızın üzerinden kaldırmak için eğitim paketini yüzde 35 oranında sadeleştirdik” şeklinde konuştu.

Kampüsün ek hizmet binası içerisinde yer alan 400 kişilik modern konferans salonu, kapalı spor salonu, yeni nesil kütüphane ve gösteri eğitim sistemi özel laboratuvar binasının hizmete açıldığını belirten Bakan Tekin, “Bu kampüs, Türkiye’nin en gelişmiş eğitim sistemleriyle aynı fiziki altyapıya sahiptir” dedi.

Tekin, 2002 yılında düzenlenen “2023’e Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup Kampanyası” kapsamında yazılan mektupların kendisine ulaştırıldığını ve bu mektupları okuduğunda Türkiye’nin eğitim öğretiminde 22 yıllık devlet içerisinde noktayı yeterince anlatamadığını fark ettiğini söyledi. Tekin, “Türkiye’de sınıflar 20-24 kişi arasında değişiyor. Dünyanın en gelişmiş eğitim sistemleriyle hemen aynı fiziki altyapıya sahibiz” diye ekledi.

6 Şubat depreminde 11 ilimizde 2002 yılından sonra yapılan okulların neredeyse hiçbiri yıkılmadığını ve günümüzde yapılan okul binalarının depreme dayanıklılık açısından sorunsuz olduğunu belirten Bakan Tekin, “Dersliklerin fiziki kapasitesi ve kalitesi dünya standartlarında” ifadelerini kullandı.

Bakan Tekin, “Öğretmenlerimizin yaklaşık 800 bin öğretmenimiz 2002 yılından bu yana atanmış öğretmenlerimiz. Eğitimin alanında önemli göstergelerden biri de, okullarda öğretmenlerin başına düşen öğrenci oranları uluslararası göstergelerin seviyesine getirmiş durumdayız. Ancak eğitimin içeriği ile ilgili sıkıntılar da vardı. Uluslararası örgütler, müfredatımızın yoğun bir biçimde bilgi yüklemek için kurgulandığını ve bilgiye erişimin kısıtlı olduğu dönemlere uygun olduğunu belirtiyordu. Bu eleştirilere cevap olarak, eğitim öğretim sürecinin mantığını bilgiyi edinmek değil, edinilen bilginin beceriye dönüşmek olarak kurgulanan çağdaş eğitim anlayışıyla bağdaşır bir hale getirdik, müfredatımızı buna göre revize ettik” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Müfredat Değişikliklerini DuyurduKaynak: ANKA / Yerel

Milli Eğitim Bakanı Yerel Haberler Yusuf Tekin Politika Eğitim Yerel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP