DOLAR 34,1179 0.28%
EURO 38,1109 0.12%
ALTIN 2.875,141,64
BITCOIN 2144318-0.60707%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, Yalova’da mesleki eğitim okulu protokolü imzaladı
13 okunma

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, Yalova’da mesleki eğitim okulu protokolü imzaladı

ABONE OL
Ağustos 22, 2024 09:50
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Şamlıoğlu, Yalova’da mesleki eğitim okulu protokolü imzaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, Yalova’da yaptığı ziyaretler sırasında, mesleki eğitim alanında yeni bir dönemin başladığını vurguladı. Şamlıoğlu, “Tüm kurum ve kuruluşların desteğiyle, yeni bir mesleki açılımı ve yönelimi hayata geçiriyoruz” dedi.

Yalova’ya eğitim ve program katılımları için gelen Şamlıoğlu, “Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı” sonrasında Yalova Makine İhtisas OSB’de inşa edilecek olan 16 derslikli meslek lisesi ve mesleki eğitim merkezi için protokol imza törenine katıldı.

Şamlıoğlu, mesleki eğitimin geliştirilmesi için yapılan çalışmalara destek verdiklerini belirterek, son bir yıldır devam eden çalışmalar kapsamında 41’inci il olarak Yalova’ya geldiklerini ifade etti.

Özellikle son yıllarda mesleki eğitimde büyük atılımlar yapıldığını söyleyen Şamlıoğlu, şunları ekledi: “Bu programın sonunda imzalayacağımız protokolle, Yalova’da ve Türkiye’de mesleki eğitimde önemli bir yatırımı başlatmış olacağız. 16 derslikli meslek lisesinin ve 16 derslikli mesleki eğitim merkezinin inşasıyla, en geç 3 yıl içerisinde tamamlanmış olacak.”

Şamlıoğlu, mesleki eğitimin toplumun tüm kesimleri tarafından önemle takip edildiğini vurgulayarak, mesleki eğitimle ilgili imaj sorunlarına değindi. “40 ilde gördük ki, mesleki eğitime yönelik algı sorunumuz var. Bu nedenle, politika ve süreç başlamadan önce, Genel Müdürlüğümüz bünyesinde tanıtım ve yönlendirme mekanizmasını devreye aldık. Eğitim ile üretimi ve herkesin bir mesleğe sahip olması gerektiği düsturu üzerinden hareket ederek, mesleki eğitim konusunda büyük bir taarruzla karşı karşıya olduğumuzu fark ettik. Bu taarruzu fark ettikten sonra, mesleki eğitimin özellikle işverenler için nitelikli istihdam noktasında çok önemli olduğunu anladık. Yeni bir yaklaşım hayata geçirme kararlılığı gösterdik. Bu kararımızın temelinde, herkesin bir mesleğe sahip olması ve mesleki eğitimin sadece bir Genel Müdürlük meselesi olmaktan çıkarılması hedeflerimiz yer alıyor.”

Yalova Valisi Hülya Kaya ise Yalova’nın yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyduğunu belirterek, “Yalova olarak meslek liseleriyle ilgili atılması gereken adımların ve eksikliklerin farkındaydık. Attığımız adımlar bizlere büyük destek verdi. İnşallah bundan sonraki süreçte meslek liselerimizin sektörün ihtiyaçlarına göre dönüşmesi, daha da ileri bir noktaya gitmesi ve hatta sektör içerisinde okulların açılması en büyük hayalimiz. İnşallah onları da sizlerin desteğiyle burada gerçekleştireceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Kaya, Yalova Makine İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir ve İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe protokolü imzaladılar.

Programa, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, il ve ilçe milli eğitim müdürleri, sektör temsilcileri ve meslek lisesi idarecileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Şamlıoğlu Ekonomi Türkiye yalova Eğitim Politika Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP