DOLAR 34,2548 0.07%
EURO 37,2219 -0.03%
ALTIN 3.010,970,53
BITCOIN 23357660.06936%
İstanbul
15°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Mikrobölgeleme Çalışmaları Tamamlandı: 23 İl Güvenli Yerleşim Alanlarını Belirliyor
6 okunma

Mikrobölgeleme Çalışmaları Tamamlandı: 23 İl Güvenli Yerleşim Alanlarını Belirliyor

ABONE OL
Ekim 21, 2024 10:43
Mikrobölgeleme Çalışmaları Tamamlandı: 23 İl Güvenli Yerleşim Alanlarını Belirliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından 23 ilde yaklaşık 200 bin hektarlık alanda gerçekleştirilen mikrobölgeleme etüt çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, olası afet tehlikelerine karşı yerleşim alanlarının doğru seçilmesi ve yapılaşmanın yapılacağı bölgelerdeki risklerin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Bu kapsamda, Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü, yerleşim alanları belirlenmeden önce mikrobölgeleme etütleri gerçekleştirerek, alanın yapılaşmaya uygun olup olmadığını inceliyor. Yapılan çalışmalar sonucunda, 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Malatya, Osmaniye, Diyarbakır, Adana, Şanlıurfa, Kilis, Van, Erzurum, Manisa, Karabük, Düzce, Kocaeli, Bolu, Bingöl, Kayseri, Denizli, Burdur, Kütahya, Çorum, Kırşehir illerinde yaklaşık 200 bin hektarlık alanda mikrobölgeleme çalışmaları tamamlandı.

BAKAN KURUM: GÜVENLİ YERLEŞİM ALANLARINI BELİRLİYORUZ

Mikrobölgeleme çalışmaları, aktif fay zonları üzerinde bulunan ve Kahramanmaraş merkezli depremlerde 1700 yapının ağır hasar gördüğü Tunceli’de de devam ediyor. 6 bin 200 hektarlık alanda yürütülen çalışmalar kapsamında, 8 noktada yapılan analizler sonucunda ilçelerdeki afet tehlikeleri belirleniyor. Heyelan ve kaya düşmesi riski taşıyan bölgelerin sınırları tespit ediliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, afetlere karşı dirençli şehirlerin kurulmasını sağlayacak çalışmaları yürüttükleri Tunceli ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Bakan Kurum, Tunceli’den görüntüler paylaşarak, “Afetlere dirençli şehirler için riskli bölgelerde mikrobölgeleme çalışmalarıyla güvenli yerleşim alanlarını belirliyoruz. Aynı zamanda TOKİ ile yeni binalar inşa ederek yapı stokumuzun güçlenmesini sağlıyoruz” dedi.

Haber: Aliekber METE/ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İklim Değişikliği Kahramanmaraş Sağlık Güncel Çevre Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP