DOLAR 34,0713 0.14%
EURO 38,0911 0.01%
ALTIN 2.835,570,24
BITCOIN 21487103.64535%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Metropolitan Sanat Müzesi Yıldız Holding’in Sanat Koleksiyonunu İnceledi
7 okunma

Metropolitan Sanat Müzesi Yıldız Holding’in Sanat Koleksiyonunu İnceledi

ABONE OL
Eylül 19, 2024 07:48
Metropolitan Sanat Müzesi Yıldız Holding’in Sanat Koleksiyonunu İnceledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

New York’taki Metropolitan Sanat Müzesi’nin (The Met) yöneticileri, Yıldız Holding’in sanat koleksiyonunu incelemek için holdingin Çamlıca kampüsünü ziyaret etti.

Pladis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in ev sahipliği yaptığı ziyarette, Metropolitan Sanat Müzesi yetkililerine Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker ve pladis CEO’su Salman Amin eşlik etti.

The Met ekibi, Yıldız Holding’in geniş sanat koleksiyonunu inceleme fırsatı buldu. İslam Eserleri ve çağdaş eserler koleksiyonunun yanı sıra, arkeolojik eserler seçkisi de ziyaretçileri tarihe bir yolculuğa çıkardı.

“SANATIN EVRENSEL DİLİNDE BULUŞMANIN VE KÜLTÜREL MİRASIMIZI PAYLAŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADIK”

Murat Ülker, The Met ekibini Çamlıca’ya davet ettiklerini belirterek, “Geçtiğimiz ay Metropolitan Sanat Müzesi’ni ziyaret etmiştim ve yönetici ekibini sanat koleksiyonumuzu görmek için holdingimize davet etmiştim. Çamlıca Kampüsümüzü ziyaret eden The Met ekibi ile birlikte Yıldız Holding Sanat Koleksiyonu’nun hat eserlerinin bulunduğu ‘Konuşan Yazılar’ sergisini, çağdaş sanat ve arkeolojik eserleri gezdik. Sanatın evrensel dilinde buluşup kültürel mirasımızı paylaştığımız için mutluyuz. Koleksiyonumuzda yer alan değerli sanatçıların eserlerini inceledik ve sanatın geçmişten günümüze yolculuğuna tanıklık ettik. Geleneksel hat sanatının zarafeti ve çağdaş sanatın yenilikçi ruhu, bu özel buluşmada bir araya geldi. Daha sonra The Met ekibini, İstanbul’un güzelliklerini bir boğaz turuyla gezdirdik. Sanatın birleştirici, farklı pencerelerden bakmayı öğreten ve şifa veren bir güce sahip olduğunu bir kez daha gördük. Ziyaretleri için The Met Museum ekibine teşekkür ederim.” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Yıldız Holding Kültür Sanat New York Çamlıca Kültür Sanat Yaşam CEO

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP