DOLAR 34,1258 0.29%
EURO 38,1389 0.17%
ALTIN 2.876,481,68
BITCOIN 2147595-0.38579%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Meteorolojiden yurt genelinde yağış uyarısı
8 okunma

Meteorolojiden yurt genelinde yağış uyarısı

ABONE OL
Eylül 7, 2024 07:35
Meteorolojiden yurt genelinde yağış uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tahminlerine göre, ülkenin kuzey ve iç bölgelerinde parçalı bulutlu bir hava bekleniyor.

Marmara’nın kuzey ve doğusunda, Batı ve Doğu Karadeniz’de, Orta Karadeniz kıyılarında, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında, Osmaniye, Çankırı, Hatay’ın kıyı şeridinde, Ankara’nın kuzeyinde ve Doğu Akdeniz’in Toroslar bölgesinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor.

İSTANBUL’DA SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENTİSİ

Ülkenin diğer bölgelerinde az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Özellikle Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yağışlar kuvvetli olabilir.

Meteoroloji’nin İstanbul uyarısına göre, şehirde parçalı ve çok bulutlu bir hava, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışla birlikte bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI NORMAL SEYREDECEK

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Bu nedenle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Durumu İstanbul Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP