DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2144877-0.40818%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Meteoroloji ve AFAD saat vererek uyardı! İstanbul’a sağanak yağış geliyor
15 okunma

Meteoroloji ve AFAD saat vererek uyardı! İstanbul’a sağanak yağış geliyor

ABONE OL
Ağustos 27, 2024 07:35
Meteoroloji ve AFAD saat vererek uyardı! İstanbul’a sağanak yağış geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da bugün beklenen yoğun yağış için Meteoroloji ve AFAD, saat vererek uyarıda bulundu. Sabah ve öğle saatlerinde etkili olması beklenen yağışın, sel ve su baskınlarına yol açabileceği belirtildi. Yağışın günlük hayatı olumsuz etkileme ihtimali yüksek.

KUVVETLİ SAĞANAK BEKLENTİSİ

Meteoroloji ve AFAD’ın açıklamalarına göre, bugün İstanbul’un kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle sabah saatlerinden öğle saatlerine kadar etkili olması beklenen yağışın, vatandaşlar için tehlikeli olabileceği belirtiliyor.

İstanbul için yapılan uyarıda, “Bugün sabah saatlerinden öğle saatlerine kadar İstanbul’da, özellikle kuzey ilçeleri ve Boğaz çevresinde yerel olarak kuvvetli (15-30 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN UYARI

AFAD’ın uyarısının ardından İstanbul Valiliği de resmi sosyal medya hesabından sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı yayınladı. Valilik, “Meteoroloji’ye göre; Yarın sabah saatleri ile öğle saatleri arasında İstanbul’da kuzey ilçeleri ve boğaz çevresi başta olmak üzere yerel kuvvetli (15-30 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerini paylaştı.

Kaynak: Haberler.com / Yaşam

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Dünya AFAD Hava Durumu İstanbul Yaşam Dünya Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP